string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘Zondag is nog een wedstrijd’.

Donderdag 16 mei 2013 om 21:55

Trainer Robert Maaskant zat donderdag na afloop van Groningen-Twente (0-1) als verliezende coach naast Alfred Schreuder, die vond dat zijn ploeg het vanavond in Euroborg had moeten afmaken.

Maaskant: “Wij hebben de eerste helft een aantal spelers gehad, die niet volledig brachten wat wij als trainers van ze vroegen. We wilden hoge druk geven en in sommige situaties zelfs één tegen één creëren. Twente speelde dat echter goed uit en creëerde ook kansen. Wij hebben in de rust de punten op de i gezet en zijn bovendien meer risico gaan nemen.”
“We hebben na de pauze positieve agressie gezien, werklust en bovendien opportunisme. Dat is onze manier om Twente te bestrijden. We zijn veel in de zestien geweest, we hadden veel vrije trappen en corners, maar komen al een heel seizoen moeilijk tot scoren. Twente was qua voetbal de betere ploeg en heeft verdiend gewonnen.”
“Maar het is nog maar 0-1 en zondag is het gewoon nog een wedstrijd. We hebben een selectie die heel erg veel karakter heeft. Zondag zullen we proberen om het onmogelijke te presteren. En daar zetten we alles op in.”
Schreuder: “Ik ben blij dat we gewonnen hebben. Het is een goed resultaat dat we hebben behaald door een overtuigende eerste helft. We verdedigden vanuit de posities en hebben druk gegeven en de zwakke plekken van de tegenstander proberen te zoeken. We kregen drie à vier kansen en de 0-1 was verdiend.”
“In de tweede helft werden we slordig. Groningen kwam terug in de wedstrijd, maar wij hebben zelf nog vijf kansen gehad. Zondag is het nog steeds een wedstrijd en dat was niet nodig geweest als wij effectiever waren geweest. Compliment aan de ploeg dat ze de nul hebben gehouden. Het is mooi Sander Boschker in het doel te zien. Dat is belangrijk voor deze jonge ploeg.”

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

20 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus