string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Wonderen de wereld niet uit’.

Vrijdag 17 mei 2013 om 14:59

Zondagmiddag zal FC Groningen voor de zesde keer in de historie moeten winnen van FC Twente om de volgende ronde van de play-offs te behalen. Na de 0-1 nederlaag heeft Groningen nog een kans. “Wij mogen er nog in geloven,” aldus trainer Robert Maaskant.

Maaskant had zijn spelersgroep alleen in de sportschool aan het werk gezien, voornamelijk op de ‘home-trainer’. “We hebben gisteren met name in de tweede helft heel veel arbeid, agressie en felheid kunnen zien. In de tweede helft hadden we iets meer geluk kunnen gebruiken, maar Twente had de boel in de eindfase ook in het slot kunnen gooien. Het bleef 0-1 en dus mogen we nog hopen en geloven in de return.”
Over de selectie voor zondag: “Iedereen lijkt op dit moment goed door de wedstrijd te zijn gekomen. Ze hebben een heleboel gegeven. Maar het zijn jonge gasten dus die kunnen wel wat hebben, hoor. Het vraagt veel van de spelers, dit soort wedstrijden. Morgen om 15.30 uur is de laatste training voor vertrek naar Enschede. We hebben zondag om 12.30 uur wel fitte spelers nodig. Jongens met kleine pijntjes kun je in zo’n wedstrijd niet gebruiken. Zaterdag zullen we zien hoe iedereen er voor staat.”
“We hebben zeker realiteitszin en weten dat Twente de betere ploeg heeft en bijzondere spelers. Maar 1-0 is maar 1-0 en dat houdt in dat wij nog mogen geloven. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Als wij de eerste goal scoren of er een rode kaart valt, kan het nog alle kanten op. Ik verwacht wel dat Twente de wedstrijd vroeg in het slot wil gooien, maar juist dat is voor ons ook weer een kans. We zullen zondag minimaal één goal moeten gaan maken.”
Er zullen zondagmiddag vanaf 12.30 uur 171 FC Groningen-fans aanwezig zijn in de Grolsch Veste, die voor Twente-fans eveneens uitverkocht is.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard