string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘We kwamen op alle fronten te kort’.

Vrijdag 21 december 2012 om 00:02

FC Groningen is donderdagavond op hardhandige wijze uitgeschakeld in het toernooi om de KNVB-Beker. Landskampioen Ajax bleek in de uitverkochte Euroborg een maatje te groot en won afgetekend met 0-3. Beide trainers waren na afloop dan ook eensluidend in hun conclusie.

Trainer Robert Maaskant was op de persconferentie bijzonder helder. “De conclusie is hard: we kwamen vandaag op alle fronten te kort,” zo liet Maaskant weten. “Vooraf hadden we gehoopt Ajax met het nodige opportunisme onder druk te kunnen zetten, mede door de keuze van twee spitsen en Paco van Moorsel er kort achter. Dat is echter niet gelukt.”
“Na de rust hebben we met enkele omzettingen geprobeerd iets te forceren, maar na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld. Met als gevolg dat het voor ons een ‘lange’ wedstrijd werd. Het was vanavond helaas heel, heel duidelijk dat we de mindere ploeg waren en ver weg waren van de volgende bekerronde. En dat is voor iedereen een grote teleurstelling.”
Frank de Boer was uiteraard wel content met de prestatie van zijn mannen. “Ik heb vanavond een heel goed Ajax gezien en dat is een compliment voor de jongens,” meldde de trainer van de Amsterdammers. “We hebben goed geanticipeerd op het systeem van Groningen, al heb ik na de 1-0 toch een omzetting gedaan. Ik wilde door de keuze voor 3-4-3- namelijk iets meer dominantie in de wedstrijd en dat bleek uiteindelijk ook in het veld.”
“We hebben Groningen de hele wedstrijd onder druk gezet, ze waren steeds te laat en we hadden met een beetje geluk nog drie keer kunnen scoren. Het is mooi dat we in 2013 op alle fronten mee blijven doen. Dat hoort ook bij een club als Ajax.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard