string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘We doen dit om Zeefuik beter te maken’.

Vrijdag 23 november 2012 om 15:10

Género Zeefuik stond alle voorgaande vijftien duels van dit seizoen in de basisopstelling van FC Groningen. De trainersstaf onder leiding van hoofdtrainer Robert Maaskant heeft besloten de aanvaller voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk echter te passeren. Zeefuik zit niet bij de wedstrijdselectie en Maaskant gaf tijdens het wekelijkse perspraatje uitleg over deze keuze.

“We hebben Género de laatste maanden een bepaald traject meegegeven en daar heeft hij niet aan voldaan,” aldus de oefenmeester in een ’statement’. “Wij vinden dat hij op dit moment niet fit genoeg is om negentig minuten lang te brengen wat wij van hem verwachten. We zijn er allemaal over eens dat Zeefuik de eerste spits van FC Groningen hoort te zijn en daarom is het verstandig hem nu uit de wedstrijdselectie te halen.”
Volle bak
Doordat Zeefuik de komende tijd zijn trainingen niet hoeft af te stemmen op wedstrijden denkt de staf hem sneller op de gewenste fitheid te krijgen. “We zetten hem op een nog strenger programma zonder dat hij rekening hoeft te houden met wedstrijdprikkels. Dat betekent dat hij ook rondom het weekend volle bak kan doortrainen zodat we nog sneller kunnen naar de Género Zeefuik die belangrijk is voor FC Groningen en goed is voor zichzelf.”
Ingrijpen
“Daarnaast hebben wij hem uiteraard ook op zijn spel beoordeeld. Dat was soms goed en soms ook niet. Vorige week was het ondermaats waardoor we nu andere keuzes hebben gemaakt. We doen dit om hem beter te maken want hij kan absoluut de man zijn die ons in ons systeem beter kan maken.”
Maaskant benadrukt dat Zeefuik altijd de gevraagde arbeid op de trainingen heeft geleverd. “Daar ligt het bij hem niet aan. Hij doet zelfs extra werk en daar krijg ik dagelijks op mijn telefoon resultaten van te zien. Maar als dat niet het gewenste effect oplevert, moet ik als trainer ingrijpen om de speler beter te krijgen.” 
Begeleiden
De beslissing van de technische staf betekent dat Zeefuik de komende weken niet bij de wedstrijdselectie behoort. Maaskant denkt echter dat de spits dit kalenderjaar zeker nog een belangrijke rol kan vervullen. “We hopen hem zo snel mogelijk weer terug te hebben op het niveau wat wij van hem verwachten. Iedere speler moet je weer anders begeleiden.”
“Filip Kostic zit nu bijvoorbeeld op extra Nederlandse les en ook met Género voeren we uitgebreide gesprekken. Wij vinden nog steeds dat Zeefuik onze nummer één spits moet kunnen zijn en dat is ook de reden waarom we het gedaan hebben. Daar zal hij nu niet gelukkig mee zijn, maar als hij in een belangrijke wedstrijd de winnende maakt omdat hij nog net iets over heeft, zijn we allemaal heel gelukkig met de beslissing.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’