string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Volle bak en risico’s’.

Zaterdag 23 februari 2013 om 23:28

Trainer Robert Maaskant zag zijn ploeg voor de pauze ‘ronduit slecht’ spelen en na de rust ‘duidelijk het strijdplan uitvoeren’. Art Langeler zag een punt in de slotfase door de handen glippen.

Maaskant: “Onze eerste helft was ronduit slecht. We hadden een duidelijk strijdplan en dat was pas in de tweede helft te zien. We wilden ‘hoog’ druk zetten, één-tegen-één-situaties creëren en fouten bij PEC Zwolle forceren. Maar in de eerste helft waren de ruimtes verdedigend te zien te groot. In de opbouw lag het tempo te laag en de voorwaartsen waren te weinig in beweging en er werd niet één keer over de verdedigende linie van Zwolle gepasst.”
“In de rust hebben we daar over gesproken en waren er wat discussietjes. Er waren stemmen voor compact terugzakken en van daaruit counteren, maar wij hebben als staf gekozen voor een andere manier. Namelijk volle bak er voor gaan en risico’s nemen, ook al is het nog 0-0. Het resulteerde in kansen voor Kees Kwakman en tweemaal Género Zeefuik, maar als je dan die goal niet maakt dan ebt de power weg.”
“Vlak voor tijd kon Denni Avdic nog wegsluipen bij onze verdediging. Maar uiteindelijk met Van Dijk, Texeira en De Leeuw en Kirm en Bacuna op de zijkanten hebben we met vijf pure aanvallers gespeeld en is dat beloond. We hebben de aansluiting bij de top-8 gekregen en dat is mooi. We kunnen naar boven kijken en dat geeft vertrouwen.”
Over de wissel van Zeefuik: “Hij was het toonbeeld van het verschil tussen de eerste en tweede helft. Na de pauze schoot hij vier of vijf keer op doel, allemaal door eigen arbeid. In die eerste twintig minuten van de tweede helft had hij twee keer moeten scoren. Als hij ze niet benut, breng ik met David Texeira een ander type spits.”
Langeler (PEC Zwolle): “Ik denk dat Zwolle aardig begon. We hebben in de eerste helft geprobeerd te voetballen. De controle op het middenveld was er met een prima Pluim en Klich. In de eerste helft hebben we niet echt megakansen gehad.”
“De tweede helft werd Groningen sterker. De eerste twintig minuten overleefden we en daarna kwamen we er zelf uit. Met Narsingh en Slot kwam er meer snelheid en gogme in de ploeg. De wedstrijd leek te stranden in een 0-0 en het was jammer dat hij in de laatste seconden nog binnen viel. Je hoopt ook eens een punt te halen als je niet de betere ploeg bent. Groningen had vanavond net iets meer geluk.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’