string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘Verdedigend veel te makkelijk afgetroefd’.

Zondag 12 augustus 2012 om 20:50

Trainer Robert Maaskant was niet tevreden over de eerste competitiewedstrijd onder zijn leiding. Zijn collega Steve McClaren van FC Twente was beter te spreken over zijn ploeg.

Robert Maaskant: “We wisten vandaag dat we speelden tegen een ploeg die beter is, eigenlijk nop alle posities en facetten. We wilden hen ontregelen. Organisatorisch was het prima. Na 25 minuten was het echter niet scherp genoeg. Dat was eigenlijk het verhaal van de wedstrijd. We hebben teveel laten gebeuren. Dat is een kwaliteit van Twente en ook wijzelf waren niet agressief genoeg op dat vlak. In de eerste helft hebben we ons in balbezit te makkelijk laten af bluffen.”
“In de tweede helft was het eigenlijk al gespeeld, maar speelden we een stuk beter. Als wij aan de bal waren, lijkt het misschien of het helemaal niks is. Maar we hebben het in de tweede helft wel aardig gedaan. Al was de wedstrijd allang gespeeld op dat moment. Ik neem het de ploeg kwalijk dat we verdedigend veel te gemakkelijk afgetroefd werden. Toegevoegd moet dat we tegen een kampioenskandidaat speelden. Zij hebben het erg goed voor elkaar. In deze uitwedstrijd hebben we nog niet het Groningen kunnen laten zien, dat we kunnen verwachten. We kunnen veel beter en dat willen we volgende week bewijzen.”
Steve McClaren: “We wisten niet wat we precies konden verwachten in de eerste speelronde. Of we klaar zouden zijn en het niveau aan konden. Of er een team zou staan of niet. Wij hadden wel het voordeel dat we al zes wedstrijden hebben gespeeld, die we moesten winnen. We zitten een beetje in het ritme. Vandaag vond ik ons klaar en gefocust. Het tempo was goed, zowel met als zonder bal. Zo goed had ik het nog niet gezien in de Europese duels. Het is wel mooi dat we het in de competitie wel konden laten zien. Het was goed voetbal, behalve het doelpunt dat we tegen kregen. Er is wel nog een lange weg te gaan.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus