string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘Veel enthousiasme en scherpte’.

Vrijdag 14 september 2012 om 14:42

Komende zondag gaat FC Groningen op jacht naar de eerste thuiszege sinds PSV in februari van dit jaar met 3-0 aan de kant werd gezet. Na zeven duels zonder overwinning snakt Euroborg naar de drie punten. Vitesse is echter een pittige tegenstander. “Het is een Europese ploeg, als ik dat zo mag zeggen,” aldus trainer Robert Maaskant.

Vitesse staat op de tweede plek van de ranglijst met tien punten. “Ze hebben gewonnen van Feyenoord, Willem II en PEC Zwolle en gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. Bovendien hebben ze nog maar twee goals tegen,” weet de Groninger oefenmeester.
Spurt maken
“Wij moeten zorgen dat we niet in het mes lopen en een open huis houden. De groep stond deze week met veel enthousiasme en scherpte op het veld. Andraz Kirm geeft een ‘boost’ aan de groep, maar is nog maar twee dagen echt bij de groep. Zondag zullen we zien hoe iedereen op elkaar is ingespeeld.”
Van Vitesse verwacht hij het volgende: “Ik denk dat ze een beetje op de PSV-manier zullen spelen. Ze zullen proberen onze fouten af te straffen met hun snelheid voorin. Het is qua speelstijl een ‘Europese ploeg’. Als wij deze wedstrijd weten te winnen dan verandert er echt iets in de groep. We kunnen dan een spurt maken.”
Tegenstander
Bij tegenstander Vitesse en Theo Janssen een nieuwe aanwinst. Assistent-trainer Stanley Menzo: “Theo is in eerste instantie gehaald vanwege zijn voetbalkwaliteiten. Hij is een hele goede voetballer, een rustpunt in het veld en een directe versterking voor ons team. Daarnaast is hij in deze jonge spelersgroep heel belangrijk. Vanwege de ervaring die hij kan overdragen. Hij past ook perfect in het Vitesse-plaatje, want hij is een jongen van de club die weet wat het is om kampioen te worden. Hij is ook een leider in de kleedkamer.  Met wat hij heeft gepresteerd gaat dat in een jonge groep als de onze vanzelf.”
Hij zegt namens de Arnhemse technische staf het volgende over FC Groningen: “Het elftal is de afgelopen jaren een beetje veranderd. Er zijn veel nieuwe, jonge spelers gekomen. We hebben het team in de voorbije weken in verschillende formaties aan het werk gezien. Voetballen in Euroborg blijft altijd iets aparts. Dat zal gelden voor zowel de tegenstander als voor Groningen zelf. Mijn ervaring is dat het publiek echt achter de eigen ploeg kan gaan staan. Maar het kan er ook muisstil zijn. Vorig jaar was dat zo toen wij met 1-3 wonnen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’