string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Toewerken naar vastigheid’.

Donderdag 10 januari 2013 om 10:59

Op de zesde dag van het trainingskamp in Oliva werkt FC Groningen een ochtendtraining af en staat donderdagmiddag de tweede oefenwedstrijd van deze week op het programma. De vandaag (donderdag – red.) 44 jaar geworden Robert Maaskant blikt terug op de dagen aan de Spaanse oostkust tot nu toe en de hoofdtrainer maakt tegelijkertijd de opstelling tegen AA Gent bekend. “De kaarten zijn nog niet helemaal geschud.”

De jarige Maaskant, die zelf kampt met een kaakholte-ontsteking, is zeer te spreken over het trainingskamp in Oliva tot nu toe. “Een prima locatie. Een goed hotel en vooral zeer goede velden om op te werken en dat is natuurlijk het belangrijkste tijdens zo’n intensieve trainingsweek.”
Sfeer
De sfeer in het gezelschap van 25 spelers en 12 stafleden is goed, zo laat Maaskant optekenen. “Er wordt uitstekend gewerkt. We trainen hard, met het nodige loopwerk. Je gaat nu wel merken dat het concurrentie-gevoel toeneemt. We werken naar vastigheid toe en daarin maken we keuzes. Dat houdt iedereen wakker, want je ziet spelers denken: ‘Zit ik bij de goede groep of niet?’ Daar moet ik met mijn staf attent op zijn.”
Maaskant vertelt dat hij tegen AA Gent met het sterkst mogelijke team aantreedt. “We gaan steeds meer met een vaste basisgroep werken. Ook in de partijen elf tegen elf, die we op de trainingen spelen, richten we ons daarop. Maar de kaarten zijn nog niet helemaal geschud. Zo’n drie posities staan nog ter discussie, maar ook daarin zullen we naar de herstart van de competitie toe beslissingen moeten gaan nemen. Iedereen kan zich deze week nog laten zien.”
Geen verschillende teams
Maaskant is tegen het AA Gent en NAC Breda – vrijdagmiddag de derde en laatste oefenwedstrijd tijdens de trainingsweek in Oliva – niet voornemens met twee verschillende teams voor en na rust te gaan spelen, zoals dat afgelopen zondag nog wel het geval was tegen de Amsterdamse topklasser AFC.
De aftrap van het treffen met het Belgische AA Gent is donderdagmiddag in Oliva om 15.30 uur. Dat is vrijdagmiddag ook het aanvangstijdstip als NAC Breda de tegenstander is. Die oefenwedstrijd wordt in El Saler gespeeld, in de nabijheid van Valencia, waar de Brabanders hun trainingskamp hebben opgeslagen. Zaterdagochtend keert FC Groningen terug naar Nederland.
Opstelling FC Groningen:
Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman en Burnet; Lindgren, De Leeuw en Sparv; Schet, Texeira en Kirm

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’