string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘Stap op fiets met idee dat we gaan winnen’.

Vrijdag 24 augustus 2012 om 14:06

Trainer Robert Maaskant staat zondagmiddag in de derde speelronde van de Eredivisie voor de tweede keer als hoofdtrainer langs de lijn in Euroborg. Na de teleurstellende 1-1 van afgelopen week gaat FC Groningen voor de eerste winst in de competitie.

Natuurlijk realiseert hij zich dat PSV als favoriet begint aan de wedstrijd. “Ik denk dat zij de beste ploeg van de Eredivisie hebben, bovendien het best uitgebalanceerd. Zij hebben hun waarschuwing echter al gehad, bij RKC (3-2 verlies, red.). Daarna hebben ze geantwoord met tweemaal een 5-0 overwinning.”
Historie
“In de 41 jaar dat FC Groningen bestaat is PSV echter altijd favoriet geweest in een wedstrijd tegen FC Groningen. En toch heeft Groningen geregeld weten te winnen in de thuiswedstrijden,” kent Maaskant zijn klassieken. Want tien van de 35 officiële ontmoetingen werden door de FC omgezet in een overwinning. “Vorig jaar werd het bijvoorbeeld 3-0.”
Of de noordelijke club opnieuw voor een verrassing kan zorgen, heeft de FC ten dele zelf in de hand. “De weerstand zal aanzienlijk hoger zijn dan vorige week. We zijn dan niet de beste, maar zullen de slimste, fitste en meest uitgekiende moeten zijn ten opzichte van PSV. Zij hebben een zware reis achter de rug (Europese ontmoeting in Montenegro – red.). Dat zou ook nog kunnen meespelen. Ik stap zondag in ieder geval op mijn fiets naar Euroborg met het idee dat we gaan winnen van ze!”
PSV
Bij PSV bestaat de mogelijkheid dat oud-FC’er Tim Matavz in de basis start. De topscorer van 2009/2010 en 2010/2011 scoorde in zes ontmoetingen met PSV één keer voor FC Groningen. Bij PSV trof hij één keer doel in twee ontmoetingen tegen FC Groningen.
Trainer Dick Advocaat staat voor het eerst als trainer in Euroborg en keek alvast kort vooruit op het duel met de FC. “FC Groningen heeft niks te verliezen en wij hebben alles te verliezen. Wij zullen van onszelf uitgaan, dat doet PSV altijd. Ik verwacht een mooie wedstrijd.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’