string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Serie een vervolg geven’.

Vrijdag 15 februari 2013 om 14:46

Na een tweetal zeges op rij gaat FC Groningen zondagmiddag vanaf 12.30 uur in Arnhem proberen een vervolg te geven aan deze goede serie. “We willen nu het sprookje andersom laten aflopen dan in Euroborg.”

Robert Maaskant blikte op het wekelijkse perspraatje nog terug op de wedstrijd van afgelopen weekend. “Ik vond dat Erwin van de Looi in zijn nabeschouwing redelijk bescheiden bleef. Behalve de eerste twintig minuten hebben wij de wedstrijd tegen RKC Waalwijk volledig onder controle gehad. Het was een duidelijke en meer dan verdiende winst. De serie is nu twee winstwedstrijden, maar ik vond dat het er tegen Utrecht en NEC eigenlijk al aan zat te komen.”
Tegenstander
“In de thuiswedstrijd tegen Vitesse hebben we 80 minuten gedomineerd, maar gingen zij er met liefst 3-0 met de winst vandoor en werden we meedogenloos in de counter afgestraft. We willen het sprookje in Arnhem nu andersom laten afgelopen.”
“Vitesse is een zware tegenstander die volgens de buitenwacht tot twee weken terug nog meedeed om het kampioenschap. Ik zie hen niet echt als kandidaat, want Ajax, PSV en – ondanks hun dip – FC Twente zijn volgens mij simpelweg beter en zullen het gaan uitmaken.”
Fitte selectie
Het ziet er naar uit dat FC Groningen zondag in de zelfde basisopstelling zal spelen als afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk. “Er is veel concurrentie en scherpte in de groep. Er is vertrouwen doordat we hebben gekozen niet al teveel te wisselen. Er ontstaan vastigheden en spelers gaan meer praten. Met de goede resultaten gaat het de goede kant op.”
“Deze week hebben we Mitchell Schet waarschijnlijk niet bij de ‘achttien’. Hij komt terug van een blessure en moet zich zien terug te vechten in de selectie. Hij komt vanuit een moeilijke positie en wij helpen hem uiteraard en verwachten dat hij zelf initiatief toont door te presteren.” De selectie is volledig fit en inzetbaar.
“Bij Vitesse is Bony/Reis een aardig koppel. Het is gewoon een goede ploeg. Theo Janssen is er niet bij door een schorsing en daar zal wellicht Cziommer gaan spelen. Wij zullen zelf gewoon zo spelen als de afgelopen weken. De verdediging gaat zich niet aanpassen aan Bony, maar zoals gebruikelijk spelen vanuit de eigen zones.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard