Maaskant: 'Positiespel onvoldoende'

9 december 2012

Trainer Robert Maaskant was na afloop duidelijk in zijn analyse over de wedstrijd. FC Groningen had het verdedigend aardig gedaan, maar in aanvallend opzicht te weinig geboden. Ook reageerde hij op de afwezigheid van Lorenzo Burnet bij de selectie.

Maaskant: "In de eerste helft hebben we geprobeerd hoog druk te zetten en dat lukte. Dan kom je in de details terecht en het moment dat je die goal tegen krijgt. Dan zijn er wat zaken die aan die tegengoal vooraf gaan en een strafschop die makkelijk gegeven wordt. Maar dit is niet het moment om daarover te klagen." "Dat Ajax de betere ploeg zou zijn, dat hadden we allemaal wel in kunnen vullen. Ik vind dat wij het verdedigend goed hebben gedaan, maar in balbezit veel te weinig hebben geboden. In het algeheel is het positiespel niet voldoende om het Ajax moeilijk te maken over een hele wedstrijd. Voorin waren we daarin niet balvast genoeg." "Na de 2-0 brak er wel wat bij de spelers. Dan kan je wel door blijven jagen en tegen een gigantische nederlaag aanlopen of wat verstandiger zijn en terugschakelen, zoals iedereen zou doen. We zijn dus compacter gaan spelen."

Onbereikbaarheid
Emil Johansson meldde zich op de wedstrijddag 's morgens om acht uur af bij de technische staf. Die heeft vervolgens geprobeerd Lorenzo Burnet te bereiken op zijn mobiel door middel van bellen en sms'en. Burnet die oorspronkelijk ontbrak bij 'de achttien' omdat 'het vuur' bij hem had ontbroken in de voorgaande drie dagen, reageerde pas heel laat hoewel de technische staf waarnam dat Burnet wel in de tussenliggende periode via WhatsApp had gecommuniceerd met zijn mobiele telefoon. Daarop werd door de technische staf besloten Beloften-speler Yoëll van Nieff als achttiende toe te voegen aan de selectie. Maaskant over de onbereikbaarheid van Burnet: "Hierover is het laatste woord nog niet gesproken, dit is ronduit amateuristisch. Ik zal hier dan ook consequenties aan verbinden."

Zo'n avond
Trainer Frank de Boer van Ajax was niet onverdeeld blij met de wedstrijd: "Ik wel een een beter Ajax gezien. Keihard werken en tegenstander onder druk zetten, hebben we negentig minuten gedaan. Eerste helft waren een aantal bepalende spelers onder de maat. Dan word je niet echt gevaarlijk. Penalty krijg je dan gelukkig. Dan gaat 'ie mis en denk je 'dit gaat toch niet zo'n avond worden'. Daarna hebben we Groningen toch stuk gespeeld. Uiteindelijk zag je dat Groningen het niet meer kon ombuigen. Normaal gaat een tegenstander bij 1-0 druk zetten, maar daartoe waren ze niet meer in staat."

Laatste nieuws