string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘Ploeg heeft geweldige mentaliteit’.

Dinsdag 21 mei 2013 om 08:06

Voor trainer Robert Maaskant was de uitwedstrijd tegen FC Twente afgelopen zondag door de 3-2 nederlaag zijn laatste wedstrijd als trainer van FC Groningen. Voor zijn collega Alfred Schreuder duurt het seizoen nog twee duels langer.

Robert Maaskant: ‘Het zal voor velen misschien verrassend zijn dat wij teleurgesteld zijn na vanmiddag. Volgens alle kritieken was Twente na de 1-0 zege in Euroborg al min of meer door naar de finale. Dat hebben we mar zo gelaten. We hebben bewust met twee buitenspelers in de diepte gespeeld en met een middenvelder extra. Ik vond dat ze het goed deden. Ondanks de 1-0 kwamen we goed terug. De 1-1 was makkelijk en de tweede een goede dieptebal. Opeens sta je dan met 2-1 voor en sta je met een half been in die finale.”
“De tweede helft hebben we het heel compact gehouden. Twente zou immers moeten komen en wij hebben helaas in de tegenaanval te weinig gebracht. Er waren genoeg één tegen één situatie, die we beter hadden moeten uitspelen. Uiteindelijk is het een persoonlijke fout die ons de das om doet. De kleinste man van het veld kan zomaar binnen koppen. We stonden tot dan toe weliswaar onder druk, maar hebben het redelijk bij elkaar kunnen houden.”
“Het was jammer voor ons dat het daarna nog 3-2 werd, maar dat is het risico van het vak. De ploeg heeft gevochten als leeuwen. Ze hebben enorm gestreden. Het was vandaag veel spannender dan je vooraf had durven denken. Het is een ploeg met een geweldige mentaliteit en karakter en heeft weer keihard gewerkt. Het is nu vakantie, het zit erop. Twente veel succes en tot ziens.”
Alfred Schreuder: “Wij waren wel even verrast door de opstelling van FC Groningen. Uiteindelijk hebben we onze spelers snel bereikt en zijn we via de backs gaan spelen. We hebben de zijkanten goed benut en in de rest-verdediging hadden we altijd een ‘plus één’-situatie. We zijn nooit echt in de problemen gekomen, al was het Rasmus Bengtsson die bij de tweede goal vergeet mee te lopen. Het waren twee ongelukkig momenten.”
“In de tweede helft zijn we blijven drukken en voetballen. Via de zijkant probeerden we veel kansen te krijgen. Dat is helaas niet helaas niet gelukt, maar ook Groningen is er eigenlijk niet meer uitgekomen. Met Chadli in de ploeg kregen we nog meer dreiging. We hebben alles gedaan om het publiek te vermaken. Die hebben een geweldige wedstrijd gezien met een FC Groningen dat ook alles heeft gegeven. We zijn blij dat we een ronde verder zijn.”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

19 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus