Maaskant: ‘PEC speelt verzorgd en clean’

21 september 2012

Trainer Robert Maaskant heeft in zijn analyse van tegenstander PEC Zwolle gemerkt dat de ploeg tot dusver de minste overtredingen heeft gemaakt in de Eredivisie en bovendien de passing erg nauwkeurig is.

Maaskant op het wekelijkse perspraatje voorafgaand aan het Eredivisieweekend: “We weten dat PEC Zwolle een fatsoenlijk voetballende ploeg heeft. Dat hebben we gezien aan de statistische gegevens die we tot onze beschikking hebben. Het geeft een redelijk beeld over specifieke eigenschappen van een ploeg. Zwolle is de ploeg met de minste overtredingen in vijf wedstrijden en in de passing scoren ze hoog. Dat kan met het kunstgras te maken hebben, maar in mijn ogen vooral ook met de manier waarop ze willen spelen.”

Zelfreflectie
“Het is verzorgd en clean wat Zwolle laat zien. Ze hebben een aantal keren pech gehad. Tegen NEC bijvoorbeeld. Toen hadden ze twee of drie grote kansen, maar verloren ze met 4-0.  Feit is dat het een ploeg is die nog niet heeft gewonnen. En wij hebben zelf de laatste uitwedstrijd juist wel gewonnen. Bij onze ploeg hebben we de ideale balans in het team nog niet helemaal gevonden. En dat is iets wat je de trainer op dit moment kunt verwijten. Met de zelfreflectie in het team zit het overigens wel goed. Het beeld dat wij binnen de technische staf hebben, komt in grote lijnen goed overeen met de manier waarop spelers zichzelf beoordelen.”

Laatste nieuws