string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘Overtuiging overbrengen op publiek’.

Vrijdag 28 september 2012 om 14:26

FC Groningen wil na twee gewonnen uitwedstrijden eerder deze week de lijn doortrekken in het thuisduel met Roda JC Kerkrade. Trainer Robert Maaskant liet tijdens het wekelijkse perspraatje dan ook weten voor niets minder dan drie punten te gaan in het treffen met de Limburgers.

Het was een drukbezocht persmoment, want in het kader van de ‘Warming Up’ was een aantal sponsorrelaties van de FC uitgenodigd voor een clublunch en het bijwonen van het wekelijkse perspraatje, waarin Robert Maaskant vooruit keek naar het treffen met Roda JC.
Drie punten
“We hebben de ban wat betreft uitwedstrijden gebroken en nu wordt het tijd ook thuis toe te slaan,” aldus Maaskant. “We gaan voor niets minder dan de drie punten in een wedstrijd waar gek genoeg toch wat druk op staat. Alles en iedereen binnen FC Groningen is namelijk toe aan een thuisoverwinning.”
“We weten nog niet precies hoe Roda JC gaat spelen, dat zal voor een groot deel liggen aan de fitheid van aanvaller Malki. Roda zonder Malki is meer een systeem met drie spitsen terwijl met Malki 4-4-2 wordt gehanteerd. Het kan ook heel goed dat Malki gedurende de wedstrijd wordt ingebracht. We zullen de verschillende opties met het team moeten bespreken.” 
Hoger niveau
Maaskant kon terugkijken op een goede week van zijn team met twee keer een 1-2 overwinning tegen PEC Zwolle en G.V.V.V.. “We hebben in die wedstrijden twee helften uitstekend en twee helften matig hebben gespeeld. Het streven is om negentig minuten naar een hoger niveau te gaan, maar ik ben een trainer die het resultaat daarin niet vergeet. We hebben twee keer de volle winst gepakt en dat telt.”
De oefenmeester is tevreden over de progressie in zijn team. “We hebben lange tijd naar de balans gezocht en zijn er nog niet helemaal uit, maar het elftal begint contouren te krijgen. De vastigheden worden duidelijker en dat merk je ook in de groep. Daarnaast vind ik dat de tandem Zeefuik-De Leeuw steeds beter gaat lopen.”
Overtuiging
Maaskant hoopt komende zondag op de massale steun van het thuispubliek. “We moeten de overtuiging hebben om thuis een goed resultaat neer te kunnen zetten. Die overtuiging moeten we overbrengen op het publiek. Ik ben opgegroeid met de beleving dat FC Groningen altijd de klei uit de grond loopt. Een team dat veel arbeid levert om tot een goed resultaat te komen. Daar hebben we een goede ploeg voor. Iedereen mag eisen dat we honderd procent werken en honderd procent lopen. Van daaruit moeten we gaan voetballen, want er zit veel potentie in de groep. Het besef is aan het komen en dat moeten we samen met de achterban gaan creëren.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus