string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘Opgelucht, blij, erg tevreden’.

Vrijdag 31 augustus 2012 om 22:26

Trainer Robert Maaskant was na afloop van ADO Den Haag – FC Groningen op de persconferentie erg tevreden over de eerste uitzege sinds maart van dit jaar.

Maaskant: “Ik ben opgelucht en blij, vooral voor de spelers. Ik hoorde dat we sinds maart al geen uitwedstrijd meer hadden gewonnen. Dit is een enorme opsteker. Qua wedstrijdverloop hadden we een ADO verwacht dat stormachtig begon. Daar hebben we een sterk blok tegenover gesteld. De beginfase hebben we redelijk overleefd en daarna kregen we meer grip op de wedstrijd. Tussendoor valt die goal dan nog.”

“Het was een beetje een situatie van ‘valt ‘ie wel of niet’. Dat had niets met het spelbeeld te maken. Na de 0-1 hebben we eigenlijk niet veel problemen gekend. Ik geloof niet dat Luciano nog een redding heeft moeten maken. We konden daarna een beetje blijven hangen en hebben de wissels erop aangepast. Die waren verdedigend. De counter kwam er niet uit, maar het blok stond goed. De persoonlijkheid en de winnaarsmentaliteit die we hebben getoond, daarover ben ik erg tevreden.”

Steijn: “Wij wilden vanaf de eerste minuut de baar zijn, het initiatief pakken met en zonder bal. Na 25 minuten werden we echter slordig. De middenvelders wilden teveel de diepte zoeken. Zo’n doelpunt mag eigenlijk niet vallen. In de rust hebben we aangegeven dat wij het in het voetbal moeten zoeken, zoals we in het verleden ook al hebben laten zijn.”

“Maar het bleef slordig en er werden de verkeerde keuzes gemaakt met vier spitsen en een verdediger voorin. Het is een relatief jonge ploeg. Ik kan mijn ploeg weinig verwijten in strijd en arbeid. Ook het publiek moet ik een compliment maken dat zij er tot het laatst achter bleven staan. Eén moment was vanavond bepalend. Het viel de kant van Groningen op en had ook onze kant op kunnen vallen. We gaan vrolijk door met het bouwen aan een nieuwe ploeg.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus