string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Niet blij, maar kan leven met resultaat’.

Vrijdag 20 juli 2012 om 18:58

Na de verloren wedstrijd om de Peace Cup tegen Hamburger SV waren de reacties uit het Groningen-kamp wisselend. Aan de ene kant was er de teleurstelling om de 2-1 nederlaag, aan de andere kant had de ploeg van Robert Maaskant zich goed gemanifesteerd tegen de Duitse topclub.

Dat was dan ook de strekking van de trainer van FC Groningen tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd in Suwon. “We hebben gespeeld tegen een club met een budget dat 130 miljoen euro hoger ligt dan het onze. HSV was dan ook favoriet voor deze wedstrijd. In de eerste dertig minuten van de eerste helft waren wij niet goed genoeg om het hen moeilijk te maken en waren we ongelukkig bij de in mijn ogen te makkelijk gegeven strafschop aan HSV.”
Karakter getoond
Maaskant was een stuk tevredener over het deel dat daarna kwam. “Het laatste uur deden we het vrij aardig. We hebben karakter getoond en hard gewerkt. Na de 1-1 kon het beide kanten op. Bij de vrije trap waaruit de 2-1 tot stand kwam maakte de keeper (Marco Bizot – red.) een fout. Daarna hadden we niet meer het geluk om de 2-2 nog op het bord te brengen.”
Goede test
Maaskant sloot vervolgens af met de woorden: “Dit was een goede test voor onze nog jonge ploeg, waarvan de gemiddelde leeftijd rond de 22 jaar lag, tegen een veel meer ervaren tegenstander. Ik ben niet blij, maar kan leven met het resultaat.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’