string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘Na de 0-1 hadden we moeten scoren’.

Zondag 20 januari 2013 om 15:44

Trainer Robert Maaskant noemde het balverlies voorafgaand aan de 0-1 hét moment van de wedstrijd. Bij de tweede tegengoal ging er iets mis in de ‘zone-dekking’.

Maaskant: “De eerste vijf minuten waren scherp van onze kant. Daarna waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd, zonder dat een van de twee echt kansen creëerde. Het moment van de wedstrijd was dat we zomaar de bal weggaven een strafschop tegen kregen. In de periode meteen na de dubbele wissel vond ik dat we hadden moeten scoren.”
“De tweede tegengoal kwam uit een cornerbal. Bij de ‘zone-dekking’ stond er één te slapen. Als de bal er overheen gaat is de bal voor degene die er achter staat. Wie dat geweest is, moeten we op de beelden nog terugzien. Daarna hebben we het geprobeerd, maar hebben we geen dreiging meer gehad.”
Wouters: “Eens kijken of ik kan stoppen met bibberen. We zijn goede begonnen aan de wedstrijd en hebben gedomineerd zonder echt tot kansen te komen. In de tweede helft ging dat beter en kwam er diepte vanuit het middenveld. Over de vleugels kwam ook dreiging via Duplan. Daar kwam ook de penalty vandaan.”
“Na de 0-1 hield Robbin Ruiter ons op de been en weet je dat FC Groningen risico gaat nemen. Wij kregen daardoor veel ruimte en konden in de omschakeling gevaarlijk worden. Na de 0-2 hadden wij het gevoel dat het gelopen was. Het was vanmiddag wel heel erg koud.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’