string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Meningen niet altijd gebaseerd op correcte informatie’.

Donderdag 08 november 2012 om 15:29

Na drie nederlagen gaat trainer Robert Maaskant morgen tegen zijn oude club NAC Breda – dat juist weer drie keer op rij won – voor de winst. De trainer van FC Groningen constateerde tijdens het wekelijkse perspraatje dat er door de puntloze periode van verschillende kanten kritiek komt op de club en reageerde hierop.

“We hebben nu drie keer niet gewonnen en dat merk je aan de berichtgeving rondom de club,” meent Maaskant. “Allerlei zaken worden door kranten en op televisie uitvergroot, want iedereen heeft een mening over voetbal. Daarom is de sport ook zo groot. Die meningen zijn echter niet altijd gebaseerd op correcte informatie. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit bij Hans Nijland op het kantoor geweest om te vragen om nieuwe spelers, maar zo wordt het wel gebracht. Kees Jansma (presentator en perschef van het Nederlands elftal – red.) heeft me laatst uitvoerig over dit fenomeen bijgepraat. Tegenwoordig worden berichten ergens heel snel vandaan gehaald, er wordt niet meer aan bron-checking gedaan.”
Ingezonden brief
In het Dagblad van het Noorden werd Maaskant via een ingezonden brief beticht van discriminatie omdat de trainer zich eerder had uitgelaten over Género Zeefuik. De oefenmeester zocht contact met de schrijver van het stuk. “Normaal gesproken zou ik een individu niet bellen, maar deze meneer schreef de brief als ambassadeur van Meldpunt Discriminatie Drenthe en heeft dan dus een officiële functie. Ik werd beticht van discriminatie en dat vond ik te ver gaan. Het kan niet en was ook niet terecht. We hebben daarover gesproken en hij heeft zijn excuses gemaakt. Ik heb hem succes gewenst met zijn strijd, want ik ben namelijk ook tegen discriminatie.”
Op de vraag of Maaskant zelf ambassadeur wil worden van een dergelijke stichting, gaf de trainer aan dat hij zich reeds inzet voor een goed doel. “Ik ben al ambassadeur van Stichting Helder Water, een open stichting waarvan de nettowinst wordt gebruikt voor waterpompen in Afrika.”
Reactie
Maaskant werd eveneens gevraagd naar een reactie op de uitlatingen van basketbalcoach Hakim Salem, die in het Dagblad van het Noorden iets over de werkwijze van Maaskant had op te merken. “Waarschijnlijk heb ik ergens een keer in de derde persoonsvorm gesproken, maar ik praat nooit over ‘wij hebben gewonnen’ en ‘zij hebben verloren.’ We doen hier alles samen. Het is echter wel mijn taak zaken die fout gaan te constateren en die fouten mag ik ook benoemen. Dat is namelijk voor iedereen te zien. Het is echter zeker niet zo, dat ik mijn eigen spelers afval. Ik zal ze te allen tijde beschermen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’