string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Maakten kansen niet af’.

Maandag 28 januari 2013 om 08:33

Trainer Robert Maaskant stond met zijn ploeg na afloop van NEC-Groningen voor de vierde maal op rij met lege handen. NEC-collega Alex Pastoor maakte juist een eind aan een reeks van vijf competitieduels zonder zege.

Robert Maaskant: “Voor ons was dit een wedstrijd van aanhaken of voorlopig even afhaken. Zo mag je het in de stand wel zien. NEC was in de eerste helft feller, maar de ploegen waren redelijk gelijkwaardig. Af en toe kwamen we redelijk door het middenveld heen, zonder echt gevaarlijk te worden. We kwamen op achterstand door een dood moment. Een goede goal van NEC of ongelukkig verdedigd, het is maar net hoe je het ziet. Daarna hebben we ons te gemakkelijk neergelegd bij het weinige voetbal dat we speelden.”
“In de tweede helft was er veel meer drive en opportunisme. Het was een gelukkige goal die we maakten. Na de 1-1 hebben we wel vol voor de winst gespeeld en was het een open wedstrijd. Het is een wetmatigheid dat je de kansen dan wel moet benutten en bovendien een beetje moet blijven verdedigen. Bij die tweede goal stond Van der Velden helemaal vrij en stond bij de tweede paal iemand te slapen. Het is voor de derde keer achter elkaar dat we verliezen, terwijl we niet hadden hoeven verliezen.”
Alex Pastoor van NEC sloot zich bij die woorden aan: “Wij hebben we laatste twee wedstrijden beter gevoetbald dan vandaag. Het is dan ook een opluchting dat de drie punten naar ons toe kwamen. In de eerste helft waren we nog niet dreigend, maar gaven we ook weinig weg. In de tweede helft draaide het overwicht naar Groningen. We hebben er wel voor gestreden en het is leuk dat we de drie punten nu hier houden.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’