string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Kijken naar de toekomst’.

Vrijdag 16 november 2012 om 15:55

FC Groningen beschikt dit seizoen over een ruime selectie. Waar men begon met een A-selectie en een B-kern, wordt er tegenwoordig geregeld met jongens van de B-kern bij de A-ploeg getraind en andersom. Trainer Robbert Maaskant gaf tijdens de wekelijkse perspraatje uitleg over de werkwijze.

“Sommige spelers zijn nog niet zover om veel te spelen. De begeleiding blijft echter honderd procent, al komt er natuurlijk wel een grens aan. Die grens ligt waarschijnlijk ergens rond de winterstop wanneer er harde beslissingen worden genomen. Je gaat door met de spelers van wie je denkt dat zij het gaan redden. Dat doen we nu eigenlijk ook al.”
Kans
Op de vrijdagtraining was te zien dat Hilal Ben Moussa en Nick Bakker bijvoorbeeld met de zogenaamde A-groep meetrainden. Maaskant hierover: “Het houdt in dat er spelers van de A-selectie meetrainen met de B-groep en andersom. Als wij denken dat spelers van de B-groep gelijkwaardig zijn of sommige jongens voorbij zijn gestreefd, krijgen ze een kans.”
Friedrich Hebbel
Maaskant hing de filosofie op aan een uitspraak van de Duitse schrijver Friedrich Hebbel: ‘Het vraagt meer moed om je mening te veranderen dan om die trouw te blijven.’ Maaskant: “Dat kun je ook vertalen naar een voetbalbedrijf. Je komt tot inzichten waardoor je beslissingen moet herzien. Het meetrainen van Ben Moussa en Bakker is daar een voorbeeld van. Dit soort jongens zijn toch de toekomst van de club. Daar moet je terdege rekening mee houden.”
Slaapkamer
Maaskant laat duidelijk blijken meer dan een passant te zijn. “Hans Nijland roept weleens dat ik ben binnengehaald om het kussen op te schudden, maar volgens mij heb ik intussen de hele slaapkamer verbouwd,” grapt de hoofdtrainer. Maaskant benadrukt dat hij zeker ook meedenkt over zaken op de langere termijn. “Als je bepaalde spelers in eigen huis hebt, hoef je die niet van ver te halen. Daarover hebben we intern pittige discussies, maar dat is goed voor de toekomst van de club. Het doel is namelijk om enkele zaken te veranderen, zodat we in de toekomst een nog beter team kunnen opstellen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’