string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant kán en Verbeek moet tevreden zijn.

Zondag 18 november 2012 om 00:27

Beide trainers gebruikten in de persconferentie na afloop van FC Groningen – AZ de term ‘tevreden’ in de laatste zin van hun betoog.

Maaskant: “Voor ons waren de eerste twintig minuten niet goed. Uit de omschakeling heeft AZ drie enorme kansen gekregen. Daar redde Luciano ons in die fase. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Daarna was er die gigantische kans van Andraz Kirm.”
“In de rust hebben we aangegeven dat als je de mindere ploeg bent in een wedstrijd, dat nog niet meteen betekent dat je een wedstrijd niet kan winnen. We waren scherp bij dode spelmomenten. De korte fase na de 1-0 was echter het enige moment dat ik dacht dat we de overwinning eruit zouden spelen. Na de 1-1 nam AZ het initiatief over en mogen wij tevreden zijn met een punt.”
Verbeek: “Ik ben tevreden over de wijze waarop we het defensief op orde hadden. En dan doel ik niet alleen op de laatste lijn, maar op het hele elftal. Met spelhervattingen hebben we het moeilijk gehad, met één gescoord doelpunt en nog één gevaarlijke kans. Maar over het voetballende gedeelte kan ik niet meer dan tevreden zijn.”
“We speelden een goed eerste halfuur, daarna een minder kwartier. Na de pauze hadden we een matige start met ook de 1-0 tegen, maar daarna hebben we onze rug gerecht. We hadden meer dan de thuisploeg, maar hebben die onbenut gelaten. ‘Als’ telt niet, dus moeten we met de 1-1 tevreden zijn.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard