string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘In alle wedstrijden gescoord’.

Vrijdag 10 augustus 2012 om 17:14

Hoewel trainer Robert Maaskant al enkele weken bezig is aan zijn uitdaging bij FC Groningen, begint komende zondag tegen FC Twente het échte werk. Het elftal van de oefenmeester wacht een lastige eerste competitiewedstrijd in de Grolsch Veste van Enschede.

“We spelen in de eerste drie competitiewedstrijden tegen twee kampioenskandidaten, dus we moeten direct vol aan de bak,” verwijst Maaskant eveneens naar de derde competitieronde als de confrontatie met PSV op het programma staat. De nieuwe FC-coach kijkt er naar uit, dat de Eredivisie weer van start gaat. “Competitievoetbal vergt meer van een trainer dan wedstrijden in de voorbereiding en daarom vind ik het leuker. Ik heb er zin in.”
Nieuwsgierig
Maaskant is nieuwsgierig naar de reactie in zijn elftal. “Ik ben benieuwd hoe de groep gaat reageren op de serieuze weerstand die bij competitievoetbal komt kijken. FC Twente heeft een betere selectie en een betere ploeg, daar hoeven we  niet moeilijk over te doen en wij zullen daardoor zondag minder de bal hebben. We moeten dicht bij elkaar verdedigen en hebben aan de andere kant snelheid en opportunisme voorin. Met de aanvallende snelheid en kracht kunnen we in balbezit onze mogelijkheden benutten. We hebben tot nu toe in alle oefenwedstrijden gescoord, ook tegen de grotere tegenstanders uit de Duitse, Engelse en Spaanse competitie. Dus waarom zou het ons dan ook niet tegen Twente lukken…”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’