string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Houden andere tussenstanden bij’.

Vrijdag 10 mei 2013 om 15:15

FC Groningen gaat ervan uit dat tegenstander Ajax zondag alles op alles zal zetten om in Euroborg te winnen en zal zich zondag tijdens de wedstrijd op de hoogte stellen van de tussenstanden bij PEC-ADO en Roda-Heerenveen.

Trainer Robert Maaskant: “Het zijn spannende dagen. Het is mooi dat FC Groningen tot de laatste speeldag meestrijdt om de play-offs. Als je een paar maandjes teug geld had gezet op een zevende plaats van de FC na de voorlaatste speelronde, had je flink wat kunnen verdienen. Feit is dat we nu op zeven staan en daardoor plaatsing voor de play-offs in eigen hand hebben. Het was niet altijd met oogstrelend voetbal, maar best effectief als je naar ons puntenaantal kijkt.”
“We hebben voor een ploeg, die zal eindigen in het linkerrijtje, weinig goals gescoord en dat hangt als een schaduw over dit seizoen. Qua kansenverhouding zijn we zelfs het minst effectief van de hele Eredivisie. Als we minimaal een punt halen tegen Ajax dan hebben we vrijwel alle doelstellingen gehaald, op vlot sambavoetbal na,” concludeerde Maaskant.
Vorige week richtte Groningen zich volledig op de winst bij VVV-Venlo en waren de overige tussenstanden op voorhand van ondergeschikt belang. De voorsprong van ADO tegen Feyenoord was in de rust wel een extra reden om voor drie punten te gaan. Zondag zullen de standen op de andere velden worden gevolgd: “We houden zeer intensief bij wat de andere tussenstanden zijn. Ik las dat ze in Heerenveen en Den Haag beiden vonden dat ze een goede uitgangspositie hebben. Voorlopig moet ADO eerst maar eens zien te winnen bij PEC Zwolle en Heerenveen zonder Djuricic een punt halen bij Roda JC.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’