string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘Heb ‘hé’ geroepen’.

Zondag 03 februari 2013 om 12:09

Trainer Robert Maaskant werd aan het begin van de tweede helft naar de tribune gestuurd in de uitwedstrijd tegen AZ. Na afloop was de arbitrage dan ook het voornaamste onderwerp van gesprek op de persconferentie.

Maaskant over de wedstrijd: “Ik kan daarover vrij kort zijn. Er is een fase in de wedstrijd waarin we in de wedstrijd hebben gezeten. Dat was na een moment vanaf de twaalfde minuut. Daarna hebben we aardig gevoetbald en maken we ook de goal. Een doorkopbal van AZ en een uitstekend doelpunt van Andraz Kirm.”
“Daarna was het eenrichtingsverkoop van AZ en hebben wij goed verdedigd. Het was een gelukkige overwinning, waar we wel naar snakten. We hebben een aantal duels verloren die we hadden kunnen winnen en vanavond was het andersom. De mindere ploeg gaat met drie punten naar huis en ik vind dat niet heel erg.”
Over zijn rode kaart: “Virgil van Dijk ging de lucht in en won een kopduel. Ik riep toen tegen mijn staf ‘dit is geen overtreding en het is geen damesvoetbal’. Ik zat gewoon op mijn stoel. De vierde man stond anderhalve meter naast mij en heeft het opgevat als commentaar op de leiding. De scheidsrechter kwam naar mij toe en liep ook onmiddellijk weer weg. Toen riep ik ‘hé’ om mijn verhaal te kunnen doen. Het verbaasde mij nogal en het is vervelend genoeg. Het richt opnieuw de aandacht op zaken die niets met voetbal te maken hebben.”
“Dit is voor de tweede keer in mijn veertienjarige carrière dat ik ben weggestuurd. De vorige keer was toevallig ook tegen AZ, toen als trainer van Willem II. Destijds ben ik vrijgesproken en kon ik de volgende wedstrijd dus gewoon weer op de bank zitten.”
Verbeek over de wedstrijd: “Zelfs met tien man waren wij nog beter dan FC Groningen. De passing en het idee van voetbal waren uitstekend verzorgd. Maar wij hebben niet veel hele grote kansen gecreëerd. Twee, drie momenten van miscommunicatie in de verdediging kostten ons de wedstrijd. We keren al vrij vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan en naar mate de tijd vordert gaat die druk meespelen. We hebben zelfs met tien man voetballend druk kunnen uitoefenen en vooruit verdedigd. Willy Overtoom was nog vlakbij de gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn. Met een nederlaag gaan wij de volgende weken in. Dat is zuur.”
Over de rode kaart voor Elm: “Een sliding hoort bij het voetbal. Tegenwoordig krijg je al gauw geel of rood als je iets te laat bent. Ik vind het redelijk zwaar gestraft.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus