string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘Harde beslissingen’.

Zondag 02 december 2012 om 18:36

Trainer Robert Maaskant zat voor het eerst sinds half oktober weer bij een persconferentie als winnende trainer in een competitiewedstrijd in Euroborg. Zijn collega Peter Bosz moest net als vorig seizoen het onderspit delven in Groningen.

Maaskant: “Het was een wedstrijd met twee speelstijlen. Heracles met het makkelijkere positiespel met een keeper die daarin veel gebruikt wordt. Het was voor ons lastig druk te krijgen, maar in de eerste helft stonden we goed. We moesten de discipline hebben om niet door te blijven jagen, want dan speel je ze juist in de kaart. We kregen wel wat momenten tegen, maar niet echt veel. In de omschakeling waren wijzelf wat te slordig. Met name de kans met Texeira en De Leeuw was een grote.”
“In de rust hebben we voornamelijk gehamerd op agressie en drang naar voren. De tweede helft heb ik dat ook aanzienlijk meer gezien. Een voorzet van Andraz Kirm werd niet onaardig afgewerkt en daarna zijn we niet achteruit gaan lopen. We bleven druk vooruit zetten en die strijdwijze werd beloond. Eerder hebben we veel van dit soort wedstrijden gehad, die gelijk eindigden.”
“In de slotfase konden we het ons permitteren Richairo Zivkovic met zijn zestien jaar z’n debuut te laten maken. En uiteindelijk stonden er vier spelers uit eigen opleiding in de ploeg. Dat is een compliment voor de ploeg. We zijn erg blij met de overwinning op een directe concurrent. Helemaal na de moeilijke beslissingen die we hebben moeten nemen in de laatste dagen. Daar zitten harde beslissingen tussen. Het team heeft het uitstekend opgepakt en ik verwacht deze week veel concurrentie en scherpte op de training.”
Bosz: “Ik vind dat we een uitstekend eerste uur hebben gespeeld. We hadden volledig grip op de wedstrijd en konden steeds onze vrije man vinden. We creëerden alleen te weinig. Ik zat dan ook vrij rustig op de bank. Je moet alleen die bal binnen schieten. In mijn ogen waren er twee kantelpunten. De blessure van Ben Rienstra, die een oog had dat volliep en niks meer kon zien. En een aanval van ons waar Duarte een kans kreeg en Groningen uiteindelijk in de tegenaanval op 1-0 kwam door een doelpunt van ons.”
“Daarna wisten we even niet meer wat we moesten doen en werd het snel 2-0. We gingen daarna te snel op zoek naar de aansluitingstreffer en jongens gingen uit hun positie lopen. Het bleef uiteindelijk ‘slechts’ bij 2-0. Het is erg jammer want na zo’n eerste uur moet de ploeg aanvoelen dat er meer uit zo’n wedstrijd gehaald moet worden. FC Groningen gefeliciteerd.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus