string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Grote portie karakter en lef’.

Zondag 23 september 2012 om 16:40

Trainer Robert Maaskant liet zijn ploeg na de pauze één op één spelen over het hele veld. Een enorm risico, maar met het gewenste resultaat: drie punten. “Ze hebben laten zien uit het juiste hout gesneden te zijn.”

Maaskant: “Wij hadden ervoor gekozen om Zwolle op te vangen in de kleine ruimte. En hadden verwacht dat het storm zou lopen. Dat lukte aardig omdat wij compact stonden. De fouten werden gemaakt en wij hadden de counter kunnen gebruiken. Het vervolg in de eerste helft was echt heel slecht. De tegenstander werd sterker en sterke en dan krijg je nog een blunder van de keeper.”
“In de rust hebben we drastische maatregelen genomen. Puur over het hele veld zijn we één op één gaan spelen. Dat houdt enorme risico’s in en veel verantwoordelijkheid voor de spelers. Niemand kan meer verzaken. En het heeft goed uitgepakt. Ik hoop dat ik het overigens niet te vaak hoef te doen. Dew druk van onze kant was groot, maar we zijn ook een paar keer goed weggekomen.”
“Een groot compliment voor de ploeg. In de laatste vijf minuten van de vorige wedstrijd gaven we op en nu hebben ze laten zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn. En we kunnen dus ook uitwedstrijden winnen. Er valt nog van alles aan te verbeteren. Maar we hebben deze wedstrijd naar ons toe kunnen trekken met een grote portie karakter en lef.”
Zijn collega Art Langeler van PEC Zwolle zag het zo: “We hebben er alles aan gedaan deze wedstrijd naar ons toe te trekken. Het was een hele acceptabele eerste helft. In het eerste kwartier na rust hadden we moeten profiteren. Tot onze verbazing lukte het onze spelers niet om te gaan met de tactische opgaven. We kwamen meer onder druk en Groningen heeft meer kwaliteit.”
“Dan hoop je tien minuten voor tijd dat het goed komt met een extra balvaste middenvelder. Want met name het middenveld liet het tactisch afweten in de tweede helft. Na de 1-1 deden we niks meer en leek het alsof we op het hakblok lagen. Het lukte tijdens deze wedstrijd niet om dat te corrigeren. De wedstrijd deed me denken aan Graafschap-Groningen van vorig jaar (2-3 – red.). Misschien ziet de wereld er voor ons na Willem II volgende week wel weer heel anders uit.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’