string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Gaan er volle bak voor’.

Woensdag 15 mei 2013 om 15:04

Donderdagavond om 18.45 uur begint FC Groningen in Euroborg aan het tweeluik met FC Twente. Trainer Robert Maaskant hield woensdag na afloop van de training de wekelijkse voorbeschouwing op de wedstrijd.

Maaskant: “We zijn dit seizoen zevende geworden met vallen en opstaan. We hebben de doelstelling bereikt en gaan nu kijken of we de deelname ook om kunnen zetten in deelname aan Europees voetbal. Dat wij niet de favoriet zijn, moge duidelijk zijn. Utrecht en Twente zijn met flink wat meer punten geëindigd. Dat wil echter niet alles zeggen in dit tweeluik. Ons wordt gevraagd te stunten. Het is één wedstrijd waarin wij dat gedaan hebben en dat was Heerenveen-thuis (3-1 – red.). Dat gevoel willen we morgen oproepen.”
“Twente heeft de weg naar boven ingezet onder Alfred Schreuder. Zij hebben lak en maling aan de reglementen en zetten een ongediplomeerde trainer op de bank en doen gewoon alsof hun neus bloedt. Overigens heb ik zeker niets tegen de persoon Schreuder. Tegen PSV hebben ze afgelopen weekend een mooie prestatie neergezet.”
“Wij hebben zelf tegen ploegen als Vitesse, PSV en Ajax niet veel in kunnen brengen dit seizoen. We hebben blijkbaar niet voldoende kwaliteit om een topploeg te verslaan. Spelen tegen Twente is weer een andere zaak. We hebben tweemaal van ze verloren en we zullen niet hetzelfde gaan doen als de vorige keer. Het moet anders en daarop hebben we gericht getraind in de afgelopen dagen. We hebben uit bij PSV aan ons eigen systeem vastgehouden, maar zouden hardleers zijn als we daaruit geen les zouden trekken. We werden toen aan alle kanten overlopen en dat is morgen (donderdag – red.) niet nodig.”
“We willen de boel graag op stelten zetten morgenavond in Euroborg. En daar heb je wel publiek voor nodig. Het is teleurstellend dat er dan allerlei restrictieve maatregelen worden opgelegd door onze charmante burgervader. Hij heeft het volgens mij al moeilijk genoeg, maar maakt het zichzelf nu nog een stuk moeilijker. We doen er alles aan om het recht te trekken en roepen iedereen op naar Euroborg te komen en dat de spelers een vol stadion krijgen, waarmee ze wat kunnen. Wij gaan er volle bak voor en kijken of we kunnen stunten.”
Mooi Wark zal overigens voorafgaand aan het duel Groningen-Twente opnieuw een optreden verzorgen op het hoofdveld. Het stadion opent om 17.15 uur. De wedstrijd begint om 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Pieter Vink.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard