string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘Eén opdracht: door bekeren’.

Dinsdag 25 september 2012 om 13:31

Trainer Robert Maaskant was dinsdagochtend na de afsluitende training duidelijk in het doel voor woensdagavond. Een ronde verder komen tegen Topklasser GVVV. De ploeg uit Veenendaal werd zeer uitvoerig geanalyseerd.

Maaskant: “Er is inderdaad maar één opdracht: door bekeren. Mooi of niet mooi, dat interesseert me weinig. Het is een Eredivisieploeg tegen een Topklasser. Dus we zijn het ook aan onze stand verplicht. Johan Kappelhof zal woensdag, net als in de tweede helft van PEC-Groningen als linksback spelen. Tom Hiariej komt erbij op het middenveld.”
Dat heeft onder meer te maken met de schorsing van Tim Sparv, die vorig seizoen in de laatste bekerwedstrijd (AZ-uit) opliep tegen een schorsing en daardoor automatisch voor één bekerduel is geschorst. “Het doel in het bekertoernooi is dat we die cup willen winnen. En daar moet je een beetje geluk bij hebben. Zo simpel is het.”
Ervaring met het spelen van de bekerfinale is binnen de technische staf volop aanwezig. “Ook vier van de spelers in de selectie hebben een bekerfinale gespeeld. Dat is een dusdanige ervaring, dat het je altijd bij blijft. Morgen (woensdag – red.) kunnen we het eerste stapje maken. Daarna wordt het steeds leuker en interessanter.”
Tegenstander GVVV kon door Maaskant niet ‘live’ bekeken worden, maar is uitvoerig geanalyseerd. “Door een training en de wedstrijd van de afgelopen zaterdagen kon ik ze niet aan het werk zien. Maar we hebben veel beelden gezien en twee trainers uit de Topklasse hen laten analyseren. We zijn daarin zelfs zo ver gegaan dat we ook naar de wisselmogelijkheden hebben gekeken en hun tweede elftal. We zijn dus goed voorbereid.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus