string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Bos moet de schroom van zich afgooien’.

Vrijdag 22 februari 2013 om 14:35

Henk Bos start zaterdagavond voor de derde maal achter elkaar in de basisopstelling van FC Groningen. Het talent uit de eigen jeugdopleiding kon de vorige weken nog niet beslissend zijn, maar krijgt het vertrouwen van de technische staf. Hoofdtrainer Robert Maaskant ging tijdens het wekelijkse perspraatje in op de keuze voor Bos.

“Henk Bos heeft de laatste weken wellicht nog niet het niveau laten zien wat je hoopt van een eerste elftalspeler van FC Groningen, maar daarentegen hebben de alternatieven Schet en Bacuna nog niet bewezen dat ze het zomaar even beter doen,” zegt Maaskant. “Daarom vinden wij dat we op dit moment vertrouwen moeten geven aan Henk. Hij kan goed voetballen, is dreigend, kan kansen creëren en kan in kleine ruimtes uit de voeten. Daarnaast doet hij het tactisch goed in de samenwerking met linksback Lorenzo Burnet.”
Maaskant neemt zowel Mitchell Schet als Leandro Bacuna wel mee in de wedstrijdselectie. “We hebben met de concurrentie gesproken over het feit dat ze meer aan de deur moeten rammelen om te kunnen spelen. Dat kan maar op één manier, door uit te blinken. Op de training, in de wedstrijden bij Jong FC Groningen of tijdens een invalbeurt in het eerste. Ik beoordeel in eerste instantie op wedstrijden van het eerste. Daarna kijk je naar de ontwikkeling gedurende de week en daar hoort een wedstrijd van de Beloften bij.”
Bos heeft eerder dit seizoen in wedstrijden van Jong FC Groningen geregeld laten zien van waarde te zijn. Maaskant hoopt dat de jongeling, door het vertrouwen van de staf, dit ook in het eerste elftal kan bewerkstelligen. “Ik vind dat Henk Bos best een aantal wedstrijden achter elkaar de kans mag krijgen. Hij moet nu zelf een goede invulling eraan geven. Het wordt zijn derde wedstrijd op rij in de basis en zijn tweede in Euroborg. Hij zal de schroom van zich af moeten gooien en dan kan het best wel eens goed uitpakken.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’