string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Beide keepers maken goede indruk’.

Vrijdag 18 januari 2013 om 15:53

Marco Bizot zal komende zondag zijn debuut maken in het eerste van FC Groningen. De pas 21-jarige keeper krijgt aan het begin van de tweede seizoenshelft de voorkeur boven Luciano da Silva. Trainer Robert Maaskant gaf tijdens het wekelijkse perspraatje nogmaals uitleg over deze keuze van de technische staf.

“Het opstellen van Marco Bizot is een grote verandering in de opstelling. Bizot is voetballend goed, heeft lengte en is een jonge keeper waarvan wij, en dan vooral Ruud Hesp (keeperstrainer – red.) en Bas Roorda (teammanager en voormalig FC-doelman – red.), denken dat hij door veel te spelen progressie kan boeken. Ik moet natuurlijk ook reëel zijn. Bizot moet het nog laten zien, maar we geven hem het vertrouwen. Ook als hij er een keer naast zit. Dat gebeurt iedere jonge keeper, maar wij denken dat hij in potentie de betere keeper voor FC Groningen is en daarom kiezen we voor Bizot.”
Langere tijd
Het is voor Maaskant logisch dat een keeper een langere tijd het vertrouwen van de staf geniet. “Dat hebben we ook bij Luciano gedaan. We waren niet helemaal tevreden over hem, anders hadden we die beslissing niet genomen, maar het is ook zeker niet zo dat we hem hebben afgeschreven. Luciano heeft in de eerste seizoenshelft ook diverse wedstrijden wel goed gespeeld.”
De trainer zegt tevreden te zijn over de houding, gedrag en instelling van beide keepers nadat de staf de wisseling van de wacht kenbaar had gemaakt. “Luciano gaat er uitstekend mee om, moet ik zeggen. Hij heeft ons bedankt voor het vertrouwen dat we hem hebben gegeven in de eerste seizoenshelft en hij maakt op de training een goede indruk. Bizot doet dat ook, die heeft echt wat gewonnen. Dat zie je aan hem, aan zijn hele uitstraling.”
In de lucht
Door de keeperskeuze hoopt Maaskant vooral in de lucht de nodige winst te boeken. Bizot beschikt duidelijk over meer lengte dan zijn Braziliaanse collega. “Luciano is natuurlijk een kleine keeper. Dat moet je dan compenseren met sprongkracht en explosiviteit. Dat heeft hij wel degelijk, maar Luciano mist net die laatste centimeters. Dat kan zich vertalen naar die eerste goal die we in de uitwedstrijd tegen Feyenoord tegen kregen. Daar wil hij de bal bij een hoekschop wegstompen, maar kwam hij er gewoon niet bij. We hopen dit met Bizot op te lossen. In de oefenwedstrijd tegen NAC Breda in Spanje kregen we een aantal van dat soort ballen op het doel en Marco reikt dan toch iets verder.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’