string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘Ander type wedstrijd, andere tactiek’.

Zaterdag 21 juli 2012 om 16:38

FC Groningen zal zondag tegen Sunderland in de strijd om de derde plaats van de Peace Cup een heel ander gezicht kennen dan in het openingsduel tegen Hamburger SV. Trainer Robert Maaskant heeft al laten doorschemeren dat hij met zijn selectie diverse systemen wil kunnen spelen en in Zuid-Korea zal dit te zien zijn.

Maaskant kan in tegenstelling tot de eerste wedstrijd zijn opstelling nog niet vroegtijdig bekend maken. “We hebben wel 22 spelers bij ons, maar bijvoorbeeld op de flanken hebben we de posities niet dubbel bezet. Er zullen dus jongens twee keer aan de bak moeten. Het is niet zeker dat iedereen aan spelen kan toekomen. Ik kan op dit moment (zaterdagavond in Suwon – red.) aangeven dat Luciano in het doel zal staan en dat Suk wederom als aanvoerder aan de aftrap zal verschijnen. De overige namen moeten we morgenochtend nog gaan invullen.”
Geen sterke indruk
Over tegenstander Sunderland  zegt Maaskant het volgende: “We hebben Sunderland donderdag tegen Seongnam zien spelen en in die wedstrijd maakten zij geen sterke indruk. Ze verloren dan ook terecht met 1-0, maar ze leken daarbij vooral veel last te hebben van de hitte. Het is de vraag of dat morgen ook zo zal zijn, maar we hebben het nog wel altijd over een ploeg uit de Premier League met een gerenommeerde coach, Martin O’Neill.”
Maaskant geeft aan dat met de Britse ploeg zich een heel ander type wedstrijd zal aandienen. “Dit betekent dat wij zelf ook anders zullen spelen. Tegen HSV hebben we op het middenveld met de punt naar achteren gespeeld, tegen Sunderland spelen we met de punt naar voren. Dus met een zogenaamde nummer 10, oftewel tweede spits.”

Eredivisie Live
De wedstrijd in het Suwon World Cup Stadium begint zondag om 9.30 uur Nederlandse tijd en is rechtstreeks te volgen via Eredivisie Live.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus