Maarten doet voor de 6e keer mee aan het FC Groningen Voetbalkamp

24 juni 2020 / vandaag

Maarten Hilgen doet deze zomer weer mee met het FC Groningen Voetbalkamp. De zesde keer dat de middenvelder van SC Stadskanaal onder 15-1 in de zomervakantie doortraint bij FC Groningen. Maarten maakte in het verleden vrienden bij het FC Groningen Voetbalkamp, had plezier in alle activiteiten die werden georganiseerd en werd zichtbaar beter tijdens de trainingen. 

Maarten Hilgen 1

Spannend is het FC Groningen Voetbalkamp al lang niet meer voor de 13-jarige Maarten. Na vijf eerdere edities weet de jonge voetballer wel wat hem ongeveer te wachten staat. “Ik heb er vooral weer heel veel zin in,” vertelt de voetballer van SC Stadskanaal. “Ik herinner me dat ik het de eerste keer best spannend vond, ik kende namelijk niemand. Maar die spanning was helemaal niet nodig want je wordt direct opgenomen in de groep. Ik heb tijdens het FC Groningen Voetbalkamp vrienden ontmoet waarmee ik nog steeds contact heb.”
 
Omschakelen
Maarten werd vorig seizoen als eerstejaars doorgeschoven van SC Stadskanaal onder 15-2 naar SC Stadskanaal onder 15-1. Bij de pupillen stond hij vaak in de spits, maar tegenwoordig is Maarten mid-mid. Hij denkt dat de trainingen in de zomervakantie mede hebben bijgedragen aan de positieverandering en de belangrijke rol die nu wordt vervuld in zijn team.
 
“Ik ben na het meedoen aan het Voetbalkamp bij FC Groningen veel beter geworden in het omschakelen en ook het coachen van mijn teamgenoten. Dat heeft misschien wel meegespeeld waardoor ik nu op het middenveld sta. Het mooie van het FC Groningen Voetbalkamp vind ik dat je doortraint in de zomervakantie. Je verbetert je conditie en verschillende dingen in het voetbal terwijl het bij anderen juist achteruit gaat omdat ze minder doen.”
 
Extra speciaal
Er wordt keihard getraind tijdens de vier dagen van het FC Groningen Voetbalkamp, maar het kan Maarten niet genoeg zijn. “Ik krijg er juist heel veel energie van en de trainingen zijn lekker serieus. Er zit heel veel kwaliteit in de trainingsvormen, we oefenen andere dingen dan op mijn eigen club en de trainers geven goede tips. Je leert er echt veel van. Ik doe dit jaar voor de tweede keer mee aan het FC Groningen Voetbalkamp op Sportpark Corpus den Hoorn. Als je op het veld naast je kijkt, zie je de spelers van FC Groningen trainen, dat maakt alles extra speciaal en is echt gaaf!”
 
Maarten is een echte FC Groningen-supporter en kwam jaren geleden op het idee om aan het FC Groningen Voetbalkamp mee te doen nadat hij een oproep had gelezen in het clubblad van de Junior Club. Naast dat hij beter wordt, vindt Maarten de voetbalactiviteit bij de Trots van het Noorden vooral ook heel gezellig.
 
“Er wordt onderling veel plezier gemaakt. Het leukste vind ik het mixtoernooi op de laatste dag. Alle teams worden door elkaar gegooid, waardoor je tegen de jongens en meiden speelt waarmee je al de hele week traint. Alle trainers zijn ongelooflijk fanatiek en het is hartstikke gezellig. Ik heb echt weer zin om mee te doen aan het FC Groningen Voetbalkamp.”
 
Aanmelden
Wil jij net als Maarten beter worden in de zomervakantie, vrienden maken op het voetbalveld en de FC-spelers in het echt ontmoeten? Doe dan deze zomer mee aan het FC Groningen Voetbalkamp! Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vind je op: www.fcgroningen.nl/voetbalkamp

Voetbalkamp2020rodenuitverkocht
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws