string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maar liefst vijf FC-spelers in voorselectie Jong Oranje.

Woensdag 26 oktober 2011 om 16:33

In de voorlopige selectie van Jong Oranje zijn maar liefst vijf spelers van FC Groningen opgenomen. Bondscoach Cor Pot heeft behalve Leandro Bacuna, Johan Kappelhof, Maikel Kieftenbeld en Lorenzo Burnet nu ook debutant Virgil van Dijk op de lijst gezet.

Voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Schotland heeft KNVB-coach Cor Pot een voorlopige selectie van 33 spelers samengesteld. Na Feyenoord, dat zes namen op de lijst heeft staan, is FC Groningen met vijf kandidaten hofleverancier. De Oranjetalenten treffen de Schotten maandag 14 november in het Goffertstadion in Nijmegen. In de thuishaven van N.E.C. wordt om 18.30 uur afgetrapt.
Gewonnen
Jong Oranje heeft in de kwalificatiestrijd voor het EK 2013 in Israël nog geen punt gemorst. Alle drie voorgaande wedstrijden – tegen Bulgarije, Luxemburg en Oostenrijk – werden gewonnen, waardoor de ploeg van Cor Pot met negen punten groep 10 aanvoert. Schotland bezet achter Nederland de tweede plaats met vijf punten uit drie wedstrijden.
Pot maakt op vrijdag 4 november de definitieve selectie bekendmaakt voor het duel met Schotland.
Denen
Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen behoren tot de voorlopige lijst van Denemarken, dat in november oefent tegen Zweden en het Finland van Tim Sparv.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’