string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maandag start verkoop bekerduel.

Dinsdag 12 oktober 2010 om 14:28

In de 302de nieuwsbrief namens directie en management kijkt Hans Nijland vooruit naar de thuiswedstrijd tegen Heerenveen en neemt hij het programma door van de komende week en memoreert hij de start van de verkoop voor het bekerduel met ADO Den Haag.

“Afgelopen weekend stond in het teken van interlandvoetbal. Zo speelden Nicklas Pedersen en Tim Matavz afgelopen vrijdagavond met Denemarken en Slovenië. Matavz scoorde zijn eerste drie interlanddoelpunten. Vanavond (dinsdag – red.) zullen ook Andreas Granqvist en Tim Sparv in actie komen voor respectievelijk Zweden en Finland, waarbij de aandacht deze keer vooral gericht is op Granqvist die het in Amsterdam met zijn landgenoten opneemt tegen Nederland. Het is geweldig dat liefst vier spelers van FC Groningen een grote kans maken vanavond in de basis van hun nationale team te staan.”
Randprogramma
“Vanaf donderdag is de aandacht volledig gericht op de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Dit duel in een uitverkochte Euroborg betekent natuurlijk een weerzien met onze oude coaches, Ron Jans en Raymond Libregts. Nieuw bij deze wedstrijd is een programma op de megaschermen in Euroborg. Eén uur voor aanvang begint presentator Henk de Haan samen met een gast aan een voorbeschouwing.”
“Met dezelfde gast wordt in de rust door De Haan teruggeblikt op de eerste helft en na afloop van de wedstrijd nemen presentator en gast de tweede helft door, gevolgd door een live-verslag de presconferentie met beide trainers. Wij willen daarmee aan de bezoekers iets extra’s bieden. Als gevolg hiervan zal FC Groningen TV komende zondag al om 13.15 uur worden uitgezonden in het stadion.”
Kleine derby
“Komende maandag begint voor seizoenkaarthouders overigens de terugkoopperiode voor de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag van donderdag 11 november. Alle seizoenkaarthouders kunnen voor 8 euro een week lang hun eigen plek terugkopen. De verkoop voor de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag op woensdag 27 oktober is al gestart via deze website, de fanshop in Euroborg en TicketBox.”
“Maandagavond speelt Jong FC Groningen tegen de Beloften van sc Heerenveen/Emmen. Het duel op Corpus den Hoorn begint om 18.30 uur en de toegang is gratis bij die kleine derby. Gisteravond verloor de ploeg van trainer Dick Lukkien, uit bij Jong Ajax, voor de derde keer op rij en de ploeg is gebrand op een goed resultaat in de komende thuiswedstrijd.”
Maatschappelijk
“Donderdag starten ongeveer vijftien scholieren met een leerachterstand onder de noemer ‘Playing for Success’ aan een bijscholingstraject in Euroborg. Het is de bedoeling dat kinderen leren door in het stadion opdrachten te doen. De voetbalomgeving is een ‘wow’-factor voor de leerlingen. Hieruit putten ze inspiratie, motivatie en zelfvertrouwen. De leerlingen zullen twaalf weken op donderdag aan het werk gaan. Daarna komt er weer een andere groep. Voor meer info: www.playingforsuccess.nl.”
“Met ingang van dit seizoen wordt de borrel van de Hattrick’s Club telkens op een andere plaats gehouden. De eerste editie vindt plaats op donderdag 14 oktober. Voor deze bijeenkomst heeft Schomaker Mannenmode in Assen haar locatie beschikbaar gesteld. Gastspreker is Commissaris van de Koningin in de provincie Drenthe de heer Jacques Tichelaar. Komende vrijdag is er in Euroborg een clublunch voor de sponsors uit de vakken B4 en B5. Onder de titel ‘De Warming Up’ wordt er vooruitgeblikt op de noordelijke derby.”
Internationaal
“Onze FC Groningen Junior Club heeft zondag een speciale gast. Het Junior Club-lid Patrick Melgaard uit het Deense Bramming maakt een reis van 850 kilometer om de wedstrijd in Euroborg bij te wonen en zal na afloop zijn landgenoten Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen ontmoeten. Daarnaast kan de FC rekenen op de steun van een fan uit Finland en één uit Zwitserland, die voor het eerst in Euroborg aanwezig zal zijn.”
“Aanstaande zondag zullen een aantal van onze jeugdtrainers zich inzetten voor het KWF-fonds. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Palestra WellnessCentre wordt in De Hullen in Roden een spinning-marathon gehouden. De jeugdtrainers zullen een clinic organiseren en bovendien drie fietsen gedurende twee uur bemannen. Het is de bedoeling daarmee een zo hoog mogelijk bedrag binnen te halen voor kankerbestrijding.”
“Vanmiddag spreek ik bij een netwerkbijeenkomst van Business Networking & More met het motto ‘Langs de rand van de afgrond groeien de mooiste bloemen’. Komende woensdag zal ondergetekende samen met commercieel manager Robbert Klaver vertegenwoordigd zijn bij de Commerciële Club waar Prof. Dr. Arnold Heertje gastspreker is. Donderdagmiddag is een afvaardiging van de club aanwezig bij het officiële afscheid van KNVB-directeur Henk Kesler en een dag later bij het 25-jarig bestaan van Bizz Travel.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard