Lundqvist schiet FC naar driepunter tegen Vitesse.

Zaterdag 08 februari 2020 om 20:38

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 1-0 gewonnen van Vitesse. Ramon Pascal Lundqvist schoot de Trots van het Noorden vanaf de strafschopstip naar de driepunter. Spits Daishawn Redan debuteerde na rust voor FC Groningen.

penalty

FC Groningen begon tegen Vitesse met één wijziging ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen PEC Zwolle. Ajdin Hrustic startte in de basisopstelling, Sam Schreck begon op de bank. De Trots van het Noorden begon fel aan het duel. Binnen een minuut kreeg het de eerste hoekschop, binnen vijf minuten de eerste schietkans via Hrustic. De Australiër werd niet veel later onderuit gehaald in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van den Kerkhof wees resoluut naar de stip. Ramon Pascal Lundqvist bleef uiterst koel, stuurde keeper Remko Pasveer de andere kant op en schoof rustig in de lege hoek, 1-0.

Spits Romano Postema kreeg vlak na een kwartier spelen een goede mogelijkheid na een fout in de verdediging van Vitesse. De aanvaller schoot langs uitkomende doelman, maar ook over het doel. Lundqvist testte de keeper aan het einde van de eerste helft nog eens uit een vrije trap die rakelings via de doelman naast het doel ging. Op slag van rust ging Postema na een duel aan de achterlijn naar de grond. Schrik op de tribunes in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De Groninger vroeg direct om verzorging en moest onder begeleiding van de medische staf van het veld.

Hoewel de spits het in de tweede helft nog even probeerde, moest Postema al snel de strijd staken. Zijn vervanger Daishawn Redan debuteerde voor de club. FC Groningen stak meerdere malen met grote passen het middenveld over, maar het lukte niet om verder uit te lopen op Vitesse. De Arnhemmers kregen met Oussama Tannane een mogelijkheid uit een vrije trap en Armando Obispo schoot een keer over het doel.

Bij FC Groningen was invaller Redan dreigend, maar lukte het hem nog niet om te scoren. Hrustic kreeg tien minuten voor tijd de grootste mogelijkheid. De middenvelder nam een strakke bal van Lundqvist goed mee, speelde zijn man uit en schoot via een been van de tegenstander naast. Daniël van Kaam was een minuut later dichtbij een treffer, maar zag een verwoestende uithaal uiteen spatten op de vuisten van Pasveer.

Scheidsrechter Van den Kerkhof floot na 95 minuten voetbal en bij een 1-0 stand af waardoor FC Groningen drie punten mocht bijschrijven en het gat met nummer zes Vitesse terugbracht tot slechts drie punten.