Lundqvist niet geschorst; Te Wierik één duel aan de kant

12 augustus 2019 / vandaag

Ramon Pascal Lundqvist wordt niet geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij afgelopen zaterdagavond ontving in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De Zweedse middenvelder is de eerstvolgende competitiewedstrijd dus gewoon weer beschikbaar bij FC Groningen. Mike te Wierik accepteerde een schikkingsvoorstel voor een schorsing van één wedstrijd onvoorwaardelijk en één wedstrijd voorwaardelijk vanwege de rode kaart die hij afgelopen zaterdag kreeg.

De aanklager betaald voetbal heeft kennisgenomen van de ingediende verklaringen en beelden en vervolgens geoordeeld dat Lundqvist zich niet schuldig heeft gemaakt aan een ‘gewelddadige handeling’, toen hij zijn directe tegenstander in de 41ste minuut op het middenveld ten val bracht. Daarmee is de overtreding ‘niet wettig en overtuigend bewezen’ en de zaak geseponeerd. Lundqvist is hierdoor aanstaande zondag in het uitduel met AZ inzetbaar.

Mike te Wierik kreeg van diezelfde onafhankelijke aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel voor een schorsing van twee wedstrijden waarvan één voorwaardelijk (met een proeftijd van één jaar). Te Wierik kreeg in de extra tijd van de eerste helft zijn eerste directe rode kaart in zijn profloopbaan. De aanvoerder accepteerde het schikkingsvoorstel en is hierdoor geschorst voor de uitwedstrijd tegen AZ.

te wierik doan
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws