string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien: ‘Tien uitgespeelde kansen’.

Dinsdag 24 augustus 2010 om 09:04

Trainer Dick Lukkien was maandagavond tevreden over de eerste twintig minuten van de wedstrijd van Jong FC Groningen. “Daarin hadden we onszelf al moeten belonen en naar 3-0 of 4-0 moeten uitlopen.”

Na zestien minuten schoot Norair Mamedov een strafschop in de handen van de goalie van Helmond Sport. “We hebben in de gehele wedstrijd wel tien uitgespeelde kansen gehad en behoudens een mogelijkheid van Helmond in de tachtigste minuut, zijn we nauwelijks in problemen geweest.”
Neutraal
Opmerkelijk was de fase waarin Jeffrey Rijsdijk aan een hoofdwond werd behandeld. “We hebben zo’n zeventien minuten met een man minder gespeeld. Omdat Petter Andersson (na een halfuur) en Danny Post (na 45 minuten) gewisseld moesten worden en Jelle Wagenaar daarnaast net terug is van een blessure, konden we eigenlijk niet vaker wisselen. Die fase vlak voor rust was de wedstrijd neutraal.”
“Na de pauze wilden we de intensiteit van het eerste kwartier weer oppakken, maar dat heb ik niet teruggezien,” aldus Lukkien die debuteerde als coach in de Beloften Eredivisie. “Helmond Sport was ook niet bij machte veel uit te richten. In het laatste kwartier hebben we nog drie opgelegde kansen laten liggen. Het was een terecht overwinning. De tweede helft was niet goed en hebben we de ondergrens benaderd, maar de eerste twintig minuten hebben we dominant gespeeld.”
Blessures
Naast Petter Andersson en Danny Post keerde ook Jelle Wagenaar terug na een blessure. Aanvaller Danny Menting is na een enkelblessure op de weg terug. Verdedigers Koos Werkman en Virgil van Dijk kampen beiden met bandletsel aan de enkel. Werkman raakte tegen WKE geblesseerd door een forse charge, Van Dijk viel afgelopen zondag uit op de training. Slecht nieuws is er voor Hilal Ben Moussa. Hij scheurde zijn kruisband op het toernooi in Pijnacker en liep daarbij nog meer knieletsel op. Zijn herstel duurt naar verwachting zes tot negen maanden.

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard