string(9) "claudebot"

Lukkien: ‘Na rust stond het beter’.

Zaterdag 05 april 2014 om 10:19

Trainer Dick Lukkien maakte zijn debuut als hoofdcoach in de Eredivisie en pakte drie punten met FC Groningen. Hij zag, net als oud-trainer Ron Jans, dat de FC het moeilijk had in het eerste halfuur en met name na rust aanvallend meer kon betekenen.

Dick Lukkien: “Hier zit een tevreden trainer. We waren benieuwd hoe de ploeg zou reageren op de goede fase. Zwolle-uit was daarvoor een goede uitdaging. We hadden moeite om in de wedstrijd te komen. Een halfuur lang hadden we het lastig in defensief opzicht door de vele positiewisselingen bij Zwolle. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd, zonder echt kansen te creëren.”
“In de rust hebben we het over de verdedigende organisatie gehad. Ik vond dat het in de tweede helft beter stond en we ook in aanvallend opzicht meer konden betekenen. We hadden Zwolle meer pijn kunnen doen, maar hebben het onvoldoende uitgespeeld. Met name over onze linkerkant liep het uitstekend. We hebben een prima goal gescoord, die bij de tweede paal uitstekend werd binnengekopt. Of de zege terecht is, laat ik in het midden.”
Ron Jans: “Wij hebben vandaag gedomineerd en te weinig gecreëerd. De tegenstander heeft gewonnen door een spelhervatting. We zijn heel goed begonnen, meteen hoog tempo. Daarna ging het tempo iets omlaag, maar na ongeveer een halfuur kreeg Benson een grote kans om te scoren na een steekbal van Van Hintum. Benson schoot over. Bizot deed nog eens vreemd en dat zorgde nog bijna voor een kans voor ons.”
“Na rust wisten we dat Groningen zou gaan ingrijpen en minder onder druk wilde staan. Daarom hebben we gekozen om het systeem om te zetten naar 4-4-2. Het heeft niet goed uitgepakt. Wij hadden ruimte gezien bij een corner, maar de bal ging er niet in. Aan de andere kant lag het veld meer open. Het beslissende moment, daar word ik echt verdrietig van en boos. Vrije trappen gaan er tegen ons bijna nooit in één keer in. Maar wel hebben we al zo’n tien keer een treffer tegen gekregen als de bal er dan weer wordt ingebracht.”
“In de eerste helft stond Ryan Thomas al eens bij Botteghin en bij de tegengoal stond Botteghin zelfs ongedekt. Na de 0-1 werd het moeilijk om er doorheen te komen. In denk dat de nederlaag niet terecht is, we hebben alles geprobeerd. Aan de instelling lag het niet. We hebben voorin te weinig power om wedstrijden als deze te winnen en dat is niet de eerste keer. De achtste plek is theoretisch nog wel mogelijk, maar eigenlijk kunnen we het wel vergeten.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus