string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien na dit seizoen hoofdtrainer van FC Emmen.

Maandag 14 maart 2016 om 17:17

Dick Lukkien verlaat na dit seizoen FC Groningen. De huidige assistent-trainer wordt met ingang van het seizoen 2016/2017 hoofdtrainer van FC Emmen. Lukkien heeft overeenstemming bereikt over een tweejarige verbintenis in Emmen.

Dick Lukkien is sinds 2010 in dienst bij FC Groningen. De Veendammer was drie seizoenen trainer/coach van Jong FC Groningen, voordat hij in 2013 assistent-trainer werd van Erwin van de Looi. Aan de zijde van Van de Looi bereikte Lukkien twee seizoenen op rij Europees voetbal en vorig jaar werd de KNVB-beker gewonnen.
Afspraak
Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat FC Groningen Lukkien de overstap naar Emmen gunt. “Dick had bij ons nog een doorlopend contract, maar wij hadden met hem de afspraak gemaakt dat wanneer er zich in de zomer voor hem een kans zou voordoen om ergens anders als zelfstandig hoofdtrainer aan de slag te kunnen, wij daarin zouden meedenken. Nadat hij eerder al in beeld was bij FC Emmen, heeft Dick ons geïnformeerd over de hernieuwde belangstelling en zijn wij onze toezegging aan hem nagekomen en hebben we hem de vrijheid gegeven met FC Emmen tot een akkoord te komen.”
Afsluiten
Dat lukte vandaag, maandag 14 maart. Nijland: “Wij feliciteren zowel Dick Lukkien als FC Emmen met deze aanstelling. Wij zijn Dick dankbaar voor zijn inzet bij FC Groningen en wensen hem alvast veel succes in Emmen. Tot die tijd gaat hij er samen met Erwin van de Looi alles aan doen het huidige seizoen met FC Groningen goed af te sluiten.”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard