string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien: ‘Laatste test voor herstart’.

Woensdag 16 januari 2013 om 11:13

Jong FC Groningen oefent woensdagmiddag in Eelde tegen Jong AZ. Voor de ploeg van trainer Dick Lukkien is het de opmaat naar de hervatting van de competitie, volgende week maandag uit tegen Jong PSV. Het oefenduel, dat op het kunstgrasveld van VV Actief wordt gespeeld, begint woensdagmiddag om 15.00 uur en de toegang is gratis.

Lukkien maakte met een aantal van zijn B-kernspelers onderdeel uit van de groep die vorige week een trainingskamp had in het Spaanse Oliva. De staf toonde zich tevreden over de inbreng en prestaties van de jongelingen. Terwijl de eerste selectie zich deze week voorbereid op de hervatting van de Eredivisie, zondagmiddag om 12.30 uur tegen FC Utrecht, komen de beloften dus in actie tegen Jong AZ.
Content
Lukkien is content met deze oefenwedstrijd: “Een mooie laatste testcase voordat we maandagavond in Eindhoven PSV treffen. We kiezen tegen AZ voor de jongelingen aangevuld met enkele A-junioren. Het is een verlenging van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Zo krijgen ze allemaal nog een keer de kans zich te laten zien.”
Eerder dit seizoen won Jong FC Groningen een competitiewedstrijd tegen Jong AZ met 3-1. De Alkmaarders wisten zich mede daardoor niet te plaatsen bij de eerste vier in Poule A en staan momenteel op de derde plek in Divisie B, het op één na hoogste niveau. Het zegt Lukkien niet veel: “Zij hebben de schifting niet overleefd, maar AZ is en blijft altijd een interessante tegenstander. Voor ons dus een goede sparringpartner en zij waren bovendien bereid richting Groningen te komen, dat maakte het voor ons alleen nog maar interessanter.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’