string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien: ‘Bezig aan goed seizoen’.

Vrijdag 18 februari 2011 om 12:01

Dick Lukkien is trainer van Jong FC Groningen dat maandagavond in Euroborg speelt tegen Jong PSV. Een duel tussen de nummer 2 en 1 van de ranglijst en een regelrechte kraker. Het duel begint maandagavond om 18.30 uur.

Trainer Lukkien blikt terug op de competitie tot nu toe: “We zijn bezig aan een goed seizoen. Na een start met acht punten uit vier duels verloren we drie keer op rij, maar sindsdien zijn we elf wedstrijden op rij ongeslagen. Het gaat echter niet alleen om de punten, maar ook de manier van spelen. Die wordt steeds duidelijker voor de spelers en daarbij herkenbaar.”
“Hoewel we vol op de aanval spelen, krijgen we toch weinig doelpunten tegen. Tegen NEC en Vitesse hebben we vijf keer gescoord. En in twee duels met AZ scoorden we vier keer. Verdedigen doet overigens niet alleen de laatste linie. Zowel aanvallen als verdedigen doe je met elf tegen elf.”
“De spelers van de Beloftenselectie van FC Groningen gaan allemaal goed in hun ontwikkeling. Over het algemeen zit er ook duidelijk een stijgende lijn in hun niveau en iedereen doet zijn ding. Norair Mamedov, Danny Menting en Danny Post zijn sinds de winterstop vaker gaan trainen bij de eerste selectie. En dat is ook de verdienste van de hele groep, want zij zijn natuurlijk gebaat bij een goed draaiend team.”
Maandagavond is koploper PSV de tegenstander. “In Eindhoven verloren we met 4-1. Zij hebben in zeventien wedstrijden nog helemaal niet verloren: dertien zeges en vier gelijke spelen. Ze staan tien punten voor. Maandagavond zijn wij erop gebrand ze hun eerste nederlaag toe te brengen. We proberen hen pijn te doen.”
Het spelen in Euroborg of een Eredivisie-stadion is dit seizoen nieuw. “Allereerst is het zaak te genieten. Wij moeten er vol voor gaan. Het is natuurlijk een andere ambiance of je voor 300 of 3.000 toeschouwers speelt en goed voor de ontwikkeling van spelers. Ze moeten hetzelfde laten zien als anders en ik heb er alle vertrouwen in dat het dan goed komt!”
Kaartverkoop
Losse kaarten zijn maandag 21 februari tot 17.00 uur in de voorverkoop te verkrijgen bij de Supportersbalie van FC Groningen en in de Fanshop van Euroborg. Kosten zijn dan nog 2 euro per stuk.
Vanaf maandagavond om 17.30 uur zijn de kassa’s bij Ingang 2 van Euroborg geopend en kosten tickets 3 euro per stuk. Het duel begint om 18.30 uur.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’