string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lucius: ‘Nog wel wat pijn, maar verder goed’.

Woensdag 24 maart 2010 om 15:45

Theo Lucius wandelde woensdagochtend voor het eerst sinds weken weer zonder beperkingen door de catacomben van Euroborg. De routinier was zojuist verlost van het gips rond zijn rechter kuitbeen, dat hij op donderdag 4 maart brak tijdens een ongelukkige botsing op de training.

Zoals altijd is Lucius opgeruimd en relaxed. “Tot aan vandaag heb ik rustig aan moeten doen. Aangezien ik nauwelijks iets kon doen, ben ik de afgelopen tijd veel in mijn eigen omgeving in Brabant geweest. Ik heb wel steeds de wedstrijden van de club gevolgd. Ik kan niet zeggen dat ik nu geen pijn meer heb, maar het voelt toch goed.”
Herstel
Lucius kan nu gaan denken aan een herstel. “Ik verwacht nog anderhalve week tot twee weken nodig te hebben voordat ik weer individueel op het veld aan de slag kan. Tot die tijd revalideer ik in Deurne, in een voor mij vertrouwde omgeving waar ik me goed bij voel. De club geeft me hierbij alle medewerking en dat is prettig. Ik richt mij op de play-offs.”
Lucius haalt het moment van drie weken terug voor de geest. “Het was een botsing en we hoorden het kraken. Eerst dachten mensen nog dat het geluid kwam doordat er scheenbeschermers tegen elkaar kwamen, maar die droeg ik niet… Daarop ben ik van het veld gestrompeld, naar het ziekenhuis gegaan en daar werd bevestigd wat ik al vermoedde.”
Tijdens interland
Lucius liep eerder – eveneens aan zijn rechterbeen – een kuitbeenbreuk op. “Dat was aan het einde van het seizoen tijdens een interland met het Nederlands elftal uit tegen Finland, vijf jaar geleden. Toen was ik zes weken uitgeschakeld, maar zat het seizoen er al op. Nu hoop ik nog een aandeel te hebben. Het is zuur om toe te moeten kijken, maar gelukkig gaat het hartstikke goed met de prestaties. Er is plezier in de groep en de jongens hebben wat voor elkaar over. Sinds de winterstop hebben we weinig verloren. Dat is een compliment. Ik kan ook geen negatief woord over de club zeggen. Ik heb het hier super naar m’n zin en het is voor alle partijen dan ook sneu dat ik nu uit de roulatie ben, maar het is niet anders.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’