string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lucius: ‘Fouten genadeloos afgestraft’.

Zondag 28 februari 2010 om 17:44

‘Zuur’ en ‘ongelooflijk’ waren twee veel gebruikte woorden na afloop van de door FC Groningen verloren wedstrijd tegen Feyenoord. De Trots van het Noorden kwam na een 0-2 achterstand knap terug tot 2-2, maar kreeg in blessuretijd de deksel alsnog op de neus. Het verlies komt hard aan, maar het vertoonde spel is hoopgevend.

“Ik denk dat we in de eerste helft al afstand hadden moeten nemen,” aldus aanvoerder Goran Lovre. “We kregen genoeg kansen en ik vond ons beter dan Feyenoord. We scoorden alleen niet.” In een oude voetbalwet staat geschreven dat het doelpunt dan juist aan de andere kant gaat vallen en zo geschiedde. Feyenoord scoorde zelfs twee maal, maar de FC bleef vechten voor een resultaat.
Vertrouwen houden
“Het is een fantastisch gevoel als we dan, mede door de steun van een geweldig publiek, weer terugkomen in de wedstrijd,” zegt Lovre. “Na de 2-2 had ik ook niet meer het idee dat het fout kon gaan, daarom is het ook zo ongelooflijk. Eigenlijk geven we gewoon twee doelpunten weg. We hebben erg goed gespeeld en hadden daarom minimaal een punt verdiend. Nu verliezen we op een vervelende manier van Feyenoord, maar ik denk dat we gewoon zo door moeten gaan en het vertrouwen moeten houden.”
Fouten
Door een persoonlijke fout van Theo Lucius kwam Feyenoord op een 0-2 voorsprong. De routinier had het dan ook zwaar na afloop van het treffen met zijn oude club. “Als je zelf zo’n grote fout maakt, is het extra jammer dat je verliest. We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld met veel kansen waarin we vaak beter waren dan Feyenoord. Dat we uiteindelijk verliezen, komt door het maken van fouten. Deze werden genadeloos afgestraft.”
Danny Holla baalde net als zijn ploeggenoten stevig van de nederlaag. “Het is knap dat we van een 2-0 achterstand terugkomen en dat gaf ons ook wel vertrouwen. Als je dan in de laatste minuut alsnog verliest, komt  zo’n klap hard aan. Dan is het nu wel even moeilijk en erg zuur.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’