string(9) "claudebot"

Lucius: ‘Basis waarop we verder kunnen’.

Woensdag 13 januari 2010 om 11:15

De ervaring van een speler laat zich ook zien in het optreden buiten de lijnen. Gevraagd naar zijn reactie na het 1-1 gelijkspel tegen Ajax, praat Theo Lucius eerst over het team. Pas als daar nadrukkelijk naar wordt gevraagd, belicht de geroutineerde debutant zijn eigen prestatie.

Lucius moet tijdens het trainingskamp van FC Groningen in Portimao laten zien waar hij staat, maar het lijkt de nuchtere Brabander niet te deren. Hij doet zijn ding, zoals debuteren tegen Ajax als rechtsback in het Groningen-shirt. “We hebben een goed resultaat neergezet. We hebben bij vlagen goed gespeeld en misschien hadden we zelfs met een 2-0 voorsprong kunnen gaan rusten als Goran Lovre een grote kans had benut. Ajax kreeg ook wel kansen, maar echt heel gevaarlijk werden zij ook niet. Al met al was het een goede oefenwedstrijd. Een basis waarop we verder kunnen bouwen.”
Persoonlijke optreden
Lucius spreekt dus direct over de teamprestatie, terwijl iedereen van hem wil horen hoe hij zijn persoonlijke optreden heeft beleefd. “Ik ben tevreden, maar het kan altijd beter. Daar moet je als speler ook altijd naar streven. Maar na zes maanden geen wedstrijd op dit niveau te hebben gespeeld, mag ik toch stellen dat het wel aardig ging. Ik ben al redelijk gewend in die paar dagen dat ik nu hier bij de club ben. Het tempo en het niveau viel me mee.”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

19 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus