Luciano, Zeefuik, De Leeuw, Kieftenbeld in FCG TV

25 september 2012

De uitzending van FC Groningen TV zal vanavond, dinsdag 25 september, pas om 19.55 uur worden uitgezonden op Eredivisie Live 2. Dit als gevolg van een technisch probleem.

Vanavond legt FC Groningen keeper Luciano da Silva in FC Groningen TV uit dat zijn uitspraken voor de camera van OOG TV van afgelopen zaterdag verkeerd zijn begrepen. Luciano zei meteen na afloop van PEC Zwolle - FC Groningen: "Als ik geen familie zou hebben en nog vrijgezel was, dan zou ik stoppen met voetbal. Maar ik heb nog een dochter, vrouw, ouders. Zij hebben mij nodig." Het waren uitspraken van een keeper die zeer teleurgesteld was over zijn prestatie en dat geëmotioneerd uitte.

Luciano: "Je moet soms al meteen na een wedstrijd een interview geven. Op een moment dat je nog heel emotioneel bent en vol adrenaline zit. Een uur na het interview zei ik ook tegen mezelf: 'Wat heb ik nou gezegd?' Toen drong het pas tot me door, maar toen was het al te laat." Luciano beheerst als Braziliaan zijnde het Nederlands heel behoorlijk. Maar ook dat vormt soms een struikelblok. "Soms word ik inderdaad wel eens verkeerd begrepen omdat ik geen perfect Nederlands spreek." In FCG TV maken we ook kennis met de 27-jarige Mazin Ahmed Al Huthayfi uit Saudi-Arabië. Hij loopt deze dagen stage bij FC Groningen om zo kennis te kunnen maken met het voetbal in Europa. Al Huthayfi volgde afgelopen zomer al een stage bij het Duitse Fortuna Düsseldorf. Zo probeert hij een contract af te dwingen bij een club in Europa. FC Groningen stelt voor de komende thuiswedstrijd tegen Roda JC vijfhonderd kaarten ter beschikking aan de gemeente Haren. De FC wil daarmee de bewoners en ondernemers in Haren een hart onder de riem steken na de rellen in het dorp van afgelopen vrijdag. FC Groningen directeur Hans Nijland vertelt in FCG TV dat FC Groningen zich betrokken voelt met Haren en daarom deze geste doet. Afgelopen zaterdag boekte FC Groningen een zwaar bevochten zege op PEC Zwolle. Pas kort voor tijd slaagde de FC erin een 1-0 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning. Met doelpuntenmakers Género Zeefuik en Michael de Leeuw en daarnaast met Maikel Kieftenbeld en trainer Robert Maaskant kijkt FCG TV terug op het duel met twee gezichten. Jong FC Groningen heeft zich maandagavond geplaatst voor de Beloften Eredivisie. Na de 4-0 overwinning op Jong NEC/FC Oss is Jong FC Groningen één speelronde voor het einde al zeker van een plek bij de eerste vier in Poule A. In FCG TV is een samenvatting te zien van de ruime en verdiende overwinning op de Beloften van NEC/FC Oss. Waar te zien?
LET OP: de reguliere uitzending van FC Groningen TV wordt vanavond om 19.55 uur uitgezonden op Eredivisie Live 2. De herhaling op EL 2 is om 23.55 uur. Morgen wordt FCG TV om 08.25 uur en 13.10 uur herhaald op EL1. FC Groningen TV is aanstaande zaterdag ook te zien op OOG TV. De uitzending op de lokale omroep van Groningen begint om 15.30 uur waarna het tot 9.00 uur op zondagochtend wordt herhaald. FC Groningen TV is ook terug te zien op de website van FC Groningen: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentv
Blijf op de hoogte van FC Groningen TV via Twitter: www.twitter.com/fcgroningentv

Laatste nieuws