string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Luciano: ‘Vooral spijtig voor de trainer’.

Woensdag 23 december 2009 om 23:18

FC Groningen speelde een zeer sterke eerste helft tegen NEC. Ook het spel in de tweede helft was niet onaardig. Toch stonden de mannen van trainer Ron Jans na negentig minuten met lege handen en is het bekeravontuur voorbij. De spelers gaan dan ook met een slecht gevoel de vakantie in.

Het meest teleurgesteld van allemaal was zonder twijfel keeper Luciano. De doelman ging bij de 0-1, vanuit een vrije trap, in de fout en rekende dat zichzelf aan. “De bal zwabberde, maar dat is zeker geen excuus. Ik heb een fout gemaakt en dat is erg pijnlijk. Als een keeper in de fout gaat, is dat vaak fataal. Iedereen is ontzettend teleurgesteld, maar ik denk dat ik het meest teleurgesteld ben van allemaal,” zegt de Braziliaan.
Spijtig
“Ik vind het vooral erg spijtig voor de trainer. Hij heeft lang bij deze club gezeten en het zo goed gedaan. Dan wil je hem zo iets geven in zijn laatste seizoen,” zegt Luciano. “Deze wedstrijd zal nog wel een tijdje in mijn hoofd blijven zitten en ik ga dan ook met een slecht gevoel op vakantie.”
Ook middenvelder Danny Holla baalde ontzettend van de bekernederlaag. Zeker ook omdat het op basis van de eerste helft totaal onnodig was. “Er was in de eerste helft maar één ploeg die wilde voetballen. Het leek wel of NEC kwam voor de penalty’s. We speelden heel goed en hadden moeten scoren. Daarvoor hadden we de zijkanten nog beter moeten benutten.”
Grip
“Na het tegendoelpunt verloren we de grip op de wedstrijd. We creëerden weinig en gingen met de lange bal spelen. Het is dan logisch dat je ruimte weggeeft en dat NEC ook kansen krijgt,” zegt Holla. Er zit voor FC Groningen niets anders op dan zich te richten op de competitie. Holla: “Ja, de competitie is nu heel belangrijk. Het was ook voor het vertrouwen mooi geweest als we verder waren gekomen. We hadden gewoon moeten winnen.”
Spits Tim Matavz staat de scoorde de laatste weken veel voor het team van Jans en ontwikkelt zich goed. “Ik begrijp beter wat er van me wordt verwacht en het gaat de laatste tijd goed. Ik wil me nog verder blijven ontwikkelen en dat kan door veel te spelen.” Helaas kon de talentvolle aanvaller zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. “Iedereen is natuurlijk ontzettend teleurgesteld. We speelden erg goed en hadden moeten scoren. In de tweede helft zetten we alles op de aanval en krijgen we nog een tweede goal tegen.”   

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard