string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Luciano twijfelgeval; Van de Laak terug.

Vrijdag 21 november 2008 om 14:07

FC Groningen kan zondagmiddag in Tilburg weer beschikken over de fitte Koen van de laak. De inzetbaarheid van doelman Luciano da Silva tegen Willem II is nog twijfelachtig. Hij kwam vrijdagochtend op de training in botsing met Van de Laak en heeft last van de ribben.

Drie spelers zijn er sowieso nog niet bij. Het gaat om Evgeniy Levchenko, Jeroen Veldmate en Sepp De Roover. Laatstgenoemde zal er naar alle waarschijnlijkheid over een week in de thuiswedstrijd tegen AZ wel weer bij zijn.

Schiphol
De internationals kwamen allemaal fit terug van hun nationale verplichtingen. Tom Hiariej, Shkodran Metaj en Darryl Lachman speelden driemaal 25 minuten onderling met het Nederlands Beloftenelftal. Oluwafemi Ajilore speelde tien minuten met Nigeria en keert vrijdagmiddag terug op Schiphol. Petter Andersson en Andreas Granqvist sloten donderdagmiddag alweer aan bij de groep. Marcus Berg deed dat ook. Hij speelde de volle negentig minuten op woensdag en kreeg vrijdag rust.

Logisch
Zaterdagmiddag om 14.00 uur staat de laatste training op het programma, voordat de spelersgroep richting Brabant vertrekt. “Morgen zullen we de inzetbaarheid van Luciano bekijken,” zo zei trainer Ron Jans. “Als Ajilore gewoon fit terugkeert, is hij zondag ook inzetbaar. We hebben uit de eerste vijf uitwedstrijden vijf punten gehaald. Dan zijn beduidend minder dan in de thuiswedstrijden, maar ook wel een beetje logisch als je naar het programma kijkt. Het is zeker niet zo dat we een uitcomplex hebben, omdat we nog maar één uitduel gewonnen hebben.”

Aansluiting
Tegenstander Willem II doet het met 18 punten uit elf duels en een plek in het linkerrijtje vooralsnog prima in de Eredivisie. “Zij hebben inderdaad een goede basis gelegd. Het is een erg wilskrachtig en fysiek spelend team. Demouge zorgt er niet alleen voor de doelpunten, maar is ook een belangrijk aanspeelpunt. Ze krijgen weinig goals tegen. In de middenmoot staat het dicht bij elkaar. Zij zullen in de loop van het seizoen moeten laten zien dat ze de stap van de strijd om lijfsbehoud naar de aansluiting met de middenmoot hebben gevonden.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard