string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Luciano terug bij selectie.

Vrijdag 21 augustus 2009 om 15:37

Doelman Luciano da Silva is na drie weken terug van een knieblessure en keert terug bij de selectie in Venlo, waar FC Groningen zaterdagavond om 20.45 uur speelt tegen VVV.

Beide ploegen snakken in het Stadion De Koel naar hun eerste overwinning. FC Groningen heeft een punt verzameld uit de eerste drie competitieduels. VVV-Venlo heeft driemaal doelpuntrijk gelijkgespeeld in de eerste drie wedstrijden in de Eredivisie 2009/2010.

Trainer Ron Jans kan naast de geschorste Danny Holla nog niet beschikken over Petter Andersson en Gonzalo Garcia. Anderssons revalidatie verloopt naar wens. Vorige week is hij door de Zweedse bondsartsen onderzocht en is dit bevestigd. Met Garcia’s rug loopt het nog niet zo voorspoedig. Na drie weken met klachten zal de Spanjaard ook nog enkele weken nodig hebben om weer terug te keren bij de eerste selectie.

Niet angsthazen
Trainer Ron Jans blikt vooruit op de vierde wedstrijd van het seizoen. “Alle ogen van de buitenwereld zullen gericht zijn op Keisuke Honda. Maar wij richten ons gewoon op alle elf spelers en niet in het bijzonder op eentje. Van iedereen weten de sterke en mindere kanten en wij gaan onze eigen tactiek niet afstemmen op een individu of de tegenstander.”

FC Groningen won nog niet in de eerste drie ronden. “Maar ondanks dat hebben we zeker aanknopingspunten uit de wedstrijden die we hebben gespeeld. Angsthazen heeft geen enkele zin. Wij gaan ook in Venlo gewoon voor de overwinning spelen. Daarbij moeten we proberen de situatie van de eerste helft van dit jaar terug te vinden. Door verdedigend goed te staan en van daaruit voorin potten te gaan breken en doelpunten te maken. Wij hebben nog steeds de kwaliteit om mee te kunnen in de subtop.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’