string(9) "claudebot"

Luciano opnieuw uitgenodigd voor benefietduel Unicef.

Donderdag 09 december 2010 om 10:42

Luciano da Silva zal volgende week naar Griekenland reizen voor een benefietwedstrijd van Unicef. In januari van dit jaar was de Braziliaanse keeper van FC Groningen voor hetzelfde goede doel ook al uitgenodigd.

Luciano stond toen een kwartier onder de lat in een uitverkocht Estadio de Luz in Lissabon. Samen met tientallen wereldvoetballers haalde hij toen liefst een half miljoen euro op voor Unicef.
Avontuur
Volgende week dinsdagavond komt er een vervolg op zijn avontuur van begin dit jaar. Dit keer komen ‘de Vrienden van Ronaldo en Zidane’ samen om te spelen tegen een all stars team van Olympiakos Piraeus. “Nee niet Cristiano Ronaldo. Er is maar één Ronaldo! De Braziliaan natuurlijk, haha”, meldt Luciano goed geluimd. “Ik hoop dat hij er dit keer zelf wél bij is en dat ik hem kan ontmoeten. Ronaldo is een held voor mij. In januari was hij geblesseerd. Toen heeft hij Kaka gestuurd. Nee, ook niet verkeerd, haha.”
Vers
Het nieuws van zijn nieuwe uitnodiging is nog vers. “Ik weet alleen dat vanuit Nederland ook de oud-internationals Giovanni van Bronckhorst en Pierre van Hooijdonk naar Griekenland reizen en Gregory van der Wiel van Ajax en waarschijnlijk ook Douglas van FC Twente”, weet Luciano te vertellen. “Het is geweldig om tussen al die wereldsterren te mogen staan. Dat geeft een heel bijzonder gevoel.”
Toestemming
Luciano mist door de benefietwedstrijd de geplande trainingen van FC Groningen op woensdag. Voor de trainingssessie op donderdag moet hij weer aansluiten bij de groep, ter voorbereiding op de laatste competitiewedstrijd van 2010 tegen Excelsior. “Alleen dan had ik toestemming van de trainer. Dat is een mooi gebaar. Maar al zou ik bij terugkomst nog twee of drie keer extra moeten trainen, dat maakt me niet uit. Geen probleem! Ik heb er heel wat voor over om er bij een dergelijke wedstrijd bij te kunnen en mogen zijn. Ik heb in januari ervaren hoe speciaal het is.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

23 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus