Luciano na rentree in de basis: ‘Een geweldig gevoel’

12 december 2011

Doelman Luciano da Silva keerde zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Vitesse terug in de basis van FC Groningen. De Braziliaan hield zijn doel schoon. De keeper kreeg daarbij onder andere de hulp van de centraal in de verdediging geposteerde Johan Kappelhof.

Luciano reageerde opgetogen na het 0-0 gelijkspel van zijn ploeg in Arnhem. "Het was fantastisch om weer te keepen, echt een geweldig gevoel. Het is moeilijk om nu te stoppen met lachen, zo goed voelt het. Jammer genoeg hebben we niet gewonnen. Maar ik heb het gevoel dat ik mijn werk goed heb gedaan." Eerste bal
Luciano was niet nerveus voor zijn rentree onder de lat. "De eerste bal tegenhouden, is het belangrijkste. Dan krijg je het gevoel dat je elke bal kan pakken. Voor een keeper is de nul houden het belangrijkste. Dan is iedereen blij, zoals ik nu ook heel blij ben. Ik zal nu hard blijven werken om ervoor te zorgen dat de mensen de oude Luciano weer gaan zien."
"Woensdag hoorde ik dat ik zou gaan keepen”, vertelt Luciano. “De trainer vroeg mij of ik er klaar voor was. Ja, natuurlijk was ik dat. Ik heb de nacht voor de wedstrijd niet echt goed geslapen. Ik dacht al veel aan het duel want het blijft toch spannend, weer een eerste wedstrijd." Niet nieuw
Johan Kappelhof vormde in het centrum van de Groningse verdediging een duo met Virgil van Dijk. Kappelhof dankte zijn basisplaats onder meer vanwege de blessure van Jonas Ivens. "Centrale verdediger is niet nieuw voor mij”, zei Kappelhof na afloop. “Ik heb er vaker gespeeld. Ik speel waar de trainer me nodig heeft. Ik heb geen voorkeur voor een positie, voel me prettig op rechts en centraal. Ik kan op beide posities goed uit de voeten.” Kappelhof hoefde nauwelijks te wennen, in het hart van de verdediging. “Het voelde goed om naast Virgil (Van Dijk – red.) te spelen. Er was meteen een klik. Bony leidde veel balverlies, dus ik denk dat we hem wel goed hebben aangepakt. In de tweede helft lukte het ons net niet om te scoren. Ik denk wel dat er meer had ingezeten, zeker na de rode kaart voor Hofs. Maar we hebben gelukkig de nul gehouden. Dat is ook belangrijk."

Laatste nieuws